Compromís per Bétera s’oposa a l’esborrany de decret que planteja un canvi del model de programes lingüístics en l’ensenyament per al curs 2012-13. Per a demostrar el seu rebuig presenta una iniciativa per un ensenyament en valencià de qualitat i plurilingüe.

Cristina Alemany, regidora de Compromís per Bétera i professora de valencià de professió, afirma: “si s’aprova definitivament este decret no s’aconseguirà el plurilingüisme real que el PP ens vol vendre, sinó la fi les línies educatives en valencià”. Continua explicant que el mateix model que vol imposar el PP al PV ja està funcionant a Galícia, territori en què s’ha produït un retrocés del gallec a les aules i situacions insòlites, com per exemple, que està prohibit que les assignatures com les matemètiques, la física i química o la tecnologia, s’impartisquen en gallec.

La moció presentada per Compromís proposa que es retire l’esborrany del decret i que es negocie amb la totalitat de la comunitat educativa un model d’ensenyament plurilingüe que garantisca el compliment de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. A més, que es garantisquen els recursos necessaris per portar endavant este model de consens i, sobretot, que implante un sistema d’avaluació que determine el nivell de competència lingüística de l’alumnat en valencià, castellà i anglés i els dissenys dels plans de millora en base als resultats.

“En definitiva, este model proposat pel PP dóna per suposat que el valencià està en les mateixes condicions d’igualtat que el castellà, cosa que no és certa. L’aprenentatge de diverses llengües ha de descansar sobre criteris científics i no ideològics, com és en este cas”, considera Cristina Alemany.