Cristina Alemany: “S’haurien de traure a concurs públic els servicis de tots els proveïdors que facturen més de 18.000 euros a l’any”

Joano Baudés demana a l’Ajuntament que es comprometa en la defensa de la festa dels coets.

José María Martí (UPIB) proclama que “no és la millor època” per a invertir en sostenibilitat.

La moció de Compromís per Bétera que reclama el canvi de nom de l’abaixador del metro del Psiquiàtric per P. I. Horta Vella va rebre el suport de totes les forces politiques locals (PP, UPIB, PSOE, Mas Camarena i CUBE) en el plenari celebrat ahir dilluns. Amb esta iniciativa, l’Ajuntament de Bétera demanarà a la Generalitat Valenciana i a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana el canvi de nom d’este abaixador per ressaltar la proximitat del Polígon Industrial (P. I.) Horta Vella. En esta mateixa iniciativa, es demana la millora dels accessos des de l’abaixador fins al polígon.

“Esta moció és la primera iniciativa d’estímul econòmic local que presentem per afavorir l’entrada de noves empreses en este polígon industrial”, va ressaltar Cristina Alemany, portaveu de Compromís.

Transparència pressupostària
En el mateix plenari, l’equip de govern (PP-UPIB) va presentar un nou reconeixement extrajudicial de crèdit, amb el qual fer front a les despeses fora de pressupost. Cristina Alemany va denunciar que este tipus de mecanisme d’obtenció de recursos econòmics “hauria de ser esporàdic i, en canvi, s’ha convertit en una manera de funcionar sistemàtica conseqüència probablement de l’aprovació de pressupostos irreals”. Alemany va demanar que sempre que un proveïdor facture més de 18.000 euros a l’any, “els seus servicis s’haurien de traure a concurs públic”.

Defensa dels coets
Joano Baudés, regidor de Compromís, va demanar a l’equip de govern que aclarisca els rumors que circulen pel poble sobre la desaparició de la cordà el 2012. El regidor de Festes va contestar-li que l’any que ve serà serà complicat adaptar la coetà de la nit del 15 d’agost a la normativa estatal que trasposa la legislació comunitària. Baudés va demanar una defensa contundent de la festa i va reclamar que en el procés d’estudi de la coetà del 2012 “estiga representada l’oposició”.

Sense diners per a la sostenibilitat
José María Martí (UPIB) va ser elegit representant de l’Ajuntament de Bétera a la Xarxa de Municipis Valencians cap a la Sostenibilitat amb els vots dels 11 membres de l’equip de govern. El grup municipal de Compromís va preguntar-li quines són les idees que pensa aportar a esta xarxa. Martí va respondre: “no és la millor època per a esta classe de despeses”. Jose Rodado, regidor de Compromís, va demanar-li que per poder aconseguir els fons necessaris per a la defensa del medi ambient, “pot retallar diners de l’enorme partida de jardineria i així poder prendre mesures de sostenibilitat”.