Davant de la recent polèmica per la publicació d’una vinyeta amb contingut ideològic en el Llibre de Festes, el col·lectiu de Compromís per Bétera vol reivindicar la festa com un espai de trobada de tot el poble que no ferisca cap sensibilitat política.

Sabem que tot ha sigut producte d’una desafortunada broma, i per esta raó no vam voler entrar en polèmiques des d’un primer moment, però també som conscients que el contingut pot resultar clarament agressiu per a persones amb sensibilitat d’esquerres o nacionalista que no sàpien que en realitat no hi havia una intencionalitat política en esta imatge i en el text que l’acompanya.

També volem demanar a tots els protagonistes presents i futurs de la festa una sensibilitat especial per evitar malentesos ideològics i que així la nostra festa puga ser l’espai per excel·lència de trobada de tots els beterans i beteranes, i tots i totes ens poguem sentir còmodes i integrats.