El passat mes de març, la Conselleria de Governació i Justícia homologà el Pla Territorial Municipal d’Emergències de Bétera, un pla al qual Compromís per Bétera féu una sèrie d’aportacions per enriquir i millorar el text definitivamente homologat.

Una vegada feta l’homologació, la segona part del Pla consisteix en el desenvolupament de protocols específics per als diferents nuclis de població que configuren el terme de Bétera, és a dir, cada zona poblada haurà de tenir un pla específic d’emergències.

En el ple ordinari d’abril, Cristina Alemany, portaveu de Compromís, preguntà a la regidora de l’àrea d’Interior quin criteris s’utilitzaria per a iniciar estos protocols i per quines zones es començaria.

La regidora afirmà que no s’anava a seguir cap criteri, perquè totes les urbanitzacions són importants, però que des de l’Ajuntament ja s’havia demanat als serveis de seguretat de Mas Camarena i de Torre en Conill informació relativa a este tema per a començar a treballar en la redacció.

Per últim, Alemany sol·licità que, una vegada confeccionats els esborranys d’estos documents, es traslladara una còpia, no sols als diferents portaveus dels grups municipals, sinó també a totes les associacions de veïns de les urbanitzacions.

“Ningú millor que els veïns coneix les peculiaritats, carències i dificultats en tema d’emergències de les zones en què viuen. La millor manera de traure un protocol complet i realista és implicar els veïns”, considera Alemany.