Cristina Alemany va ser elegida ahir alcaldessa de Bétera amb 13 vots: 6 de Compromís, 3 de Mas Camarena-CUBE, 3 del PSOE y 1 de la Asamblea Ciudadana Bétera.

Ací teniu íntegre el seu discurs en ser nomenada alcaldessa de Bétera:

Moltíssimes gràcies a totes i tots per acudir hui al ple d’investidura, fa goig veure el saló de plens tan ple.

I moltíssimes gràcies a molta de la gent que està ací per les mostres de suport que m’heu donat estos dies.

A tots els qui heu decidit hui estar ací, també vos convide a participar en la resta de plens de la legislatura.

Germán acaba de traspassar-me la vara de mando, un element que fins ara ha representat l’autoritat de l’alcalde. Però a partir d’este moment esta vara representarà alguna cosa més.

Primer, serà el símbol del treball. Tots i cadascun dels regidors i regidores que configurem l’equip de govern ens deixarem la pell pel nostre poble, per totes i cadascuna de les persones independentment del seu origen, de la seua procedència, de la seua religió, de la seua sexualitat, del color de la pell… independentment del barri i la zona on visquen… per a este equip de govern i, sobretot per a Compromís, tots i totes som poble, tots i totes som Bétera.

En segon lloc, la vara de mando, la vara de treball, vos l’oferisc a vosaltres, al poble, perquè us quede clar que Compromís i la resta de persones que ens acompanyen en este nou camí, en esta nova etapa política, estem al vostre servei.

No us donarem l’esquena, la nostra política té com a eix fonamental les persones. Treballarem per vosaltres amb humiltat, proximitat, honestedat, i sobretot amb transparència i fent-vos partíceps de les decisions.

Deixarem de fer les coses per inèrcia, trencarem amb dinàmiques antigues i obrirem d’una vegada per sempre el nostre poble al segle XXI.

No vull oblidar-me dels regidors i regidores de l’oposició. També són un element indispensable en la política municipal, cal donar-los el pes i el respecte que es mereixen i confiem plenament en la seua bona disposició.

Tampoc vull oblidar-me de totes les dones del poble que fa molts anys lluitaren per mantenir la democràcia i que ens han llegat eixe esperit de lluita contínua, no les oblidarem.

La pluralitat és enriquidora, gestionar-la suposa invertir temps. Si les coses es volen fer amb transparència, honestedat, rigorositat, en definitiva, es volen fer ben fetes, han d’anar pausades. Així, segurament en els pròxims dies anunciarem l’equip de govern.

El canvi comença en el minut u. I la primera decisió que he pres és suprimir la innecessària despesa de la picaeta que tradicionalment s’ha fet després del ple de constitució de la corporació.

Moltes gràcies a totes i tots! Salut i País!