Font: Bétera Informació

Els portaveus del nou equip de govern de Bétera, format per Compromís per Bétera, l’alcaldessa Cristina Alemany, Mas Camarena–CUBE, Salvador Beltrán, PSPV-PSOE, Juan Zaragozá,  i Assemblea Bétera Ciutadana (ABeC), Augusto Sevilla, van signar, acompanyats de la resta de regidors del govern municipal de Bétera i davant dels mitjans de comunicació locals i comarcals, un acord programàtic de govern per a esta legislatura (2015-2019), dilluns 6 de juliol.

L’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, ha remarcat que este acord que s’ha materialitzat “naix de la voluntat de canvi manifestada al 24 de maig i el desig de trencament amb el continuisme del PP en esta legislatura”.

El compromís de l’acció del nou equip de govern s’assentarà sobre els principis del bon govern com “són per a nosaltres la participació ciutadana, la transparència i la comunicació, seguint els criteris de transversalitat, diàleg i consens”,  ha destacat Alemany.

En la seua intervenció, l’alcaldessa ha reconegut que “ha sigut un procés lent, però segur, fins arribar a la signatura d’este acord, ja que hem volgut aconseguir-ho des de la tranquil·litat i l’harmonia d’un govern d’esquerres que ens caracteritza, des del respecte de les nostres particularitats polítiques de cada grup, sempre pensant en el bé comú i el benestar dels nostres veïns i veïnes de Bétera”.

En este sentit, “des de l’inici de les negociacions som un equip de treball, cohesionat i de diversitat pel que fa a la pluralitat. Hem volgut obrir les finestres de l’Ajuntament perquè entre aire fresc i fer partíceps de la política municipal els veïns i veïnes de Bétera, és a dir, que la ciutadania sàpiga en què i com ens anem a gastar els diners públics: fer públics tots els contractes. Oficialment, obrim una nova etapa”, ha conclós Alemany.

Alguns punts destacats de l’acord programàtic

Segons este acord, el nou Ajuntament, encapçalat per l’alcaldessa Cristina Alemany, es dividirà en dos àrees de gestió. Per una banda, l’Àrea d’Economia i d’Interior i per altra l’Àrea de Serveis Socials i Territori.

Els motius d’esta divisió són “per un costat, en aquelles regidories de major gestió interna i per un altra, en aquelles que més serveis oferixen a la ciutadania o de les quals depén la planificació i millora dels barris, de les urbanitzacions i del territori”.

En definitiva, “reestructurar les àrees de com estaven organitzades abans. Totes són importants, però considerem que les necessitats de l’Ajuntament han canviat i des de fa un temps, les àrees de Serveis Socials i nínxols d’ocupació tenen prou volum de treball”, ha raonat Alemany.  Per al nou equip de govern, la reestructuració també vindrà acompanyada d’una formació adient dels treballadors i funcionaris de l’administració local.

La nova alcaldessa a banda de ser la veu de Bétera i representació institucional, assumirà l’àrea d’Esports i la “responsabilitat de transmetre al ciutadà la gestió municipal, així com de coordinar amb les diferents regidories les respostes ciutadanes quan es traslladen queixes, preguntes o necessitats d’informació”. “No hem creat una regidoria específica de comunicació, transparència i participació ciutadana perquè entenem que estos principis i valors han de ser la columna vertebral i nodrir, des de la coordinació, a la resta de regidories que hem format com a equip de govern municipal”, ha matisat la primera mandatària.

Pel que fa a la participació ciutadana, l’objectiu és dinamitzar els consells municipals existents com són l’escolar i agrari o el de joventut -ja existents-, i crear-ne nous viables, perquè qualsevol veí o veïna puga participar a nivell particular o des del foment de l’associacionisme.

L’altra premissa fonamental per a este equip de govern ha sigut la reducció global de la despesa pel que fa a les retribucions dels regidors i regidores que formen la corporació en un mínim del 10%.

Es manté la mateixa situació del nombre de regidors amb dedicació exclusiva plena com en la present legislatura: tres alliberats en total, incloent la nova alcaldessa. Els altres dos són la regidora Daría Terrádez, que finalment també és primera tinent d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Manteniment d’Edificis i Instal·lacions publiques, Turisme i Patrimoni. El segon regidor és Jose Rodado, responsable de les àrees de Personal, Contractació, Policia i Protecció Civil i Parc Mòbil.

La resta de regidors sense dedicació exclusiva cobraran segons la seua participació i assistència a òrgans col·legiats, tenint en compte que s’eliminen a més, les comissions de seguimient de la comissió de govern. Tampoc cap regidoria comptarà amb personal assessor.

Des d’este enllaç podeu accedir a l’acord programàtic íntegre