Bon dia veïnes i veïns de Bétera, companys i companyes de la nova Corporació

Hui fa quatre anys i tres dies que es configurà la Corporació local de la legislatura 2015-2019. Fou un moment rellevant per a la política local de Bétera, ja que el govern municipal canviava de color, després de 12 anys de governs de dretes.

Al llarg d’esta legislatura, els 10 regidors i regidores de Compromís-PSOE-AbeC, ens hem trobat amb dificultats, ens ha tocat en molts moments remar contra corrent, ara bé, també he de dir que estos moments més complicats han vingut acompanyats de bones notícies, d’alegries i, sobretot, de satisfacció per obtindre recompenses al treball ben fet i el treball ben fet, en este cas, és sinònim de governar pensant en la ciutadania, atenent a les seues peticions, sempre que ha sigut possible.

Ara bé, 4 anys passen molt ràpid i, de vegades, els temps no els marquem els polítics, sinó el propi funcionament intern de l’administració, terminis indefugibles, i que malauradament han suposat que una part dels projectes no es materialitzen en la legislatura passada, sino que es materialitzaran en els pròxims mesos.

Així, entre els projectes més rellevants gestionats i aprovats en la legislatura que ara es tanca i que he tingut el plaer de poder encapçalar com a alcaldessa, veurem materialitzar-se obres tant importants com la Variant Nord, millores del Camí de la Providència o del Camí de Montcada. La rehabilitació del Castell, que ja s’ha iniciat, però que acabarà a finals de 2019. També les millores de la pista d’atletisme, dels camps de futbol, dels vestidors de la piscina descoberta i del camp de futbol 11. Millores en les pistes esportives de Mas Camarena, de l’R-7 i també de Vall de Flors. El condicionament de les voreres del carrer Mariana de San Simeon i 6 carrers adjacents. L’habilitació de la primera i la segona planta de l’edifici de l’Escoleta Xiquets, com a espai per a l’Escola Oficial d’Idiomes. Les millores en infraestructures educatives dins del pla Edificant de la Conselleria d’Educació: millores que afecten els centres educatius de Camp de Túria, Lloma del Mas i IES les Alfàbegues. El projecte de dos centres educatius nous: un Centre d’Educació Infantil i Primària i un Institut d’Educació Secundària i Cicles Formatius…projectes iniciats en la legislatura anterior i que es faran realitat en els pròxims anys.

Com també l’aprovació per part de la Mesa tècnica de l’RPT, d’un dels documents més importants per a un Ajuntament, la Relació de Llocs de Treball. Que haurà de passar encara per ple per a la seua aprovació. En este cas, el govern que es constituïsca per a esta legislatura, trobarà a Compromís al seu costat.

En esta legislatura que passa, cal destacar també l’esforç en el sanejament econòmic d’este Ajuntament. Agafàrem un ajuntament en numeros rojos i el deixem sanejat i amb quasi 23.000.000 €.

El passat 26 de maig, el poble parlà, i això suposà que Compromís tornara a ser el partit més votat a la nostra localitat, també, 4 anys després. M’agradaria aprofitar este espai per agrair a totes les veïnes i veïns que dipositaren la seua confiança en nosaltres.

Moltes gràcies a totes i tots!

Ara bé, la realitat política actual, fa necessàries les coalicions per a configurar una majoria en el ple de Bétera. Partit Popular-C’s i Mas Camarena han aplegat a un acord, cosa que suposará que un nou TRIPARTIT, eixe monstre tant criticat al llarg de la legislatura per alguns dels partits que acabe de nomenar, encapçale el govern municipal beterà. El TRIPARTIT, una figura totalment lícita, però que evitarà que la llista més votada, la de Compromís, governe una legislatura més al nostre municipi. Només espere que amb el nou TRIPARTIT, es continue prioritzant l’interés general sobre els possibles interessos particulars.

Hui tanquem una etapa polític i n’obrim una altra. He de dir-vos, amb el cor en la mà, que haver sigut alcaldessa de Bétera estos quatre anys ha sigut l’experiència vital més important per a mi. Sóc conscient de les dificultats que m’he trobat, de les errades que hauré pogut fer, però tinc clar que ningú em podrà negar que tant jo, com la resta del meu equip, ens hem deixat la pell pel nostre estimat poble.

Compromís hem governant 4 anys estimant el que feiem i estimant Bétera, només esperem que els qui governen a partir de hui, siguen capaços de transmetre eixe mateix sentiment cap a totes les veïnes i veïns i, sobretot, que siguen capaços d’aplicar la prudència a cada pas que donen, per tal de no tornar a períodes anteriors en què la puixança econòmica vingué de la mà del malbaratament dels diners públics i, en conseqüència, del deute municipal.

Bon dia i moltes gràcies a totes i tots!!!

Bétera, 15 de juny de 2019