Compromís per Bétera ha presentant una proposició per al proper ple ordinari d’octubre en què demana que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del territori cedisquen la parcel·la de l’Estació de Metro a la localitat i destinar-la a zona verda amb la finalitat de millorar les condicions actuals de deteriorament i de brutícia. També sol·licita l’ampliació de la zona d’aparcament actual.

Compromís proposa, per tant, que s’amplie el conveni de l’Ajuntament de Bétera amb FGV, amb la cessió desta parcel·la, com a zona verda del municipi. Passant a dependre el manteniment i la neteja de l’Ajuntament de manera excepcional i a títol precari.

En segon lloc, que també s’implante des de FGV amb caràcter urgent, un pla de periodicitat de neteja de la resta del recinte ferroviari, fonamentalment de les vies i zones formigonades.

I en tercer lloc, que s’estudie i execute per banda de la Conselleria i de FGV, una ampliació de l’aparcament existent agafant les vies inutilitzades que queden entre l’aparcament actual i l’andana i que podrien suposar un increment important del nombre de places d’estacionament.

En diverses ocasions, des de l’Ajuntament de Bétera, s’ha traslladat tant verbalment com per escrit a FGV i a la Conselleria, el profund malestar per la situació de brutícia i d’insalubritat en què es troben els exteriors de les instal·lacions de l’Estació de tren de Bétera. Cosa que no ha suposat que la situació de les instal·lacions haja millorat.