El grup municipal Compromís per Bétera proposa mitjançant una moció la posada en marxa d’una campanya de difusió del certificat digital entre els veïns i veïnes de Bétera. A més, també l’organització de cursos per a explicar la instal·lació i els usos que se li pot donar a este certificat, per últim, a esta iniciativa caldria afegir la petició de més punts WIFI gratuïts a diferents punts de la localitat.  

L’inici de la pandèmia ha suposat un canvi en la relació de la ciutadania amb l’administració, siga estatal, autonòmica o local, tot i que els tràmits administratius poden fer-se, s’han vist limitats per qüestions sanitàries. Podem continuar presentant documentació a l’administració, però sempre sol·licitant dia prèviament”, afirma Daría Terrádez, promotora de la proposició.

Si bé és cert que l’administració no pot eliminar tots els obstacles perquè els ciutadans i ciutadanes puguen comunicar-se amb ella per mitjans electrònics, sí que pot desenvolupar diferents mesures com situar punts Wi-fi gratuïts o promoure la instal·lació del certificat digital. Terràdez conclou: “moltes persones encara desconeixen que existeix  el certificat digital o la multitud de tràmits que es poden realitzar sense moure’s de casa a través de l’ordinador o del mòbil, des de presentar la declaració de la renda o una sol·licitud davant qualsevol ajuntament”.

Durant el confinament i amb la Nova Normalitat s’ha comprovat que l’administració electrònica és més necessària que mai i que tots hem de fer esforços per caminar cap a aquesta. També cal tenir en compte els obstacles que separen la ciutadania de l’administració electrònica, com la bretxa digital, la falta de mitjans per a disposar d’ordinador o d’una tauleta o de connexió a Internet.