Segons explica el regidor Joano Baudés “La zona sud i oest de Bétera és la que en l’actualitat està més col.lapsada, fonamentalment l’Avinguda del País Valencià i el Carrer Comte Berbedel”. Podem vore cada dia, sobretot durant els caps de setmana, llargues cues als semàfors, tant d’accés al poble per la CV-336 (al Carrer Comte Berbedel) com d’eixida del poble per l’Avinguda del País Valencià. Comparteix Cristina Alemany que “aquest fet provoca una enorme manca de mobilitat, un increment de la pol.lució urbana i grans molèsties als residents d’estos carrers”.

Foto: Avinguda País Valencià eixida Bétera

La sol·licitud de Compromís és la de reprendre l’“Estudi de planejament viari en la CV-336 (VV-6024) Riba-Roja de Túria a Bétera. Variant Oest de Bétera”, parat des de l’any 2009, i connectar la rodona d’entrada a Bétera (rodona del Portón) amb la Rodona de La Masía i la variant nord. L’alternativa que li agrada a Compromís i la que proposem a la moció és la SC (Solució Centre). Allò ideal seria poder executar per complet el projecte i arribar a la Ctra d’Olocau, on es junte amb la Variant Nord. “Si no fóra possible executar-la per complet, demanaríem a la Diputació que executara un primer tram que connecte fins al Camí Llíria, camí des d’on l’Ajuntament hauria de comprometre’s en fer uns bons accessos fins al nucli urbà” apunta Baudés.

Foto: “Estudi Variant Oest de l’any 2009”

Des de Compromís entenem que és un gran esforç el que demanem a la Diputació de València a la que estem enormement agraïts. Segons indica Alemany “Per a nosaltres és un problema que cal resoldre, però som conscients que hi ha molts pobles on millorar carreteres i que la Diputació gastarà a Bétera més de 21 milions d’euros en tres anys, 18 milions en la primera fase de la Variant Nord (ja acabada) i 3,6 milions en la segona fase que comença d’ací poc”.

Foto: Cotxes entrant a Bétera des de la Rodona del “Portón”.

L’EIXIDA DEL NUCLI URBÀ PEL SUD, TAMBÉ ÉS UN ALTRE PUNT MOLT CONFLICTIU QUE HEM DE SOLUCIONAR.

En la mateixa moció des de Compromís demanem a la Diputació de Carreteres s’estudie i execute un accés d’eixida des de la Zona sur del nucli urbà (Carrer la Pau) fins a la rodona del Portón per no tenir que ixir sempre de Bétera cap a Sant Antoni per l’Avinguda del País Valencià. Recordem que en l’actualitat la rodona sols té accés d’entrada al Carrer la Pau.