Compromís proposa l’obertura de noves vies de comercialització del producte agrícola local

En el ple extraordinari celebrat ahir dilluns s’aprovà per unanimitat la bonificació del 95% de l’IBI rústic per a totes aquelles persones propietàries de terres que estiguen en cultiu. El grup municipal Compromís per Bétera proposà agilitzar el procediment de la bonificació en l’IBI rústic i ampliar mesures en benefici dels llauradors locals.

Enric Álvarez, regidor de Compromís per Bétera, anuncià el vot favorable del grup a la bonificació de l’IBI rústic, ja que “estem d’acord en el que es pretenen amb esta bonficació: el foment del cultiu de les terres, per tal d’evitar d’abandonament, i el foment de l’ocupació”.

Álvarez no només indicà que el vot seria favorable, sinó que també aportà idees amb l’objectiu d’evitar l’abandonament continu de les parcel·les: “s’hauria de complementar amb una sèrie de mesures, com l’obertura de noves vies de comercialització del producte agrícola local, mercats de productors o un major control dels camps bruts al terme”, ja que l’agricultura a Bétera no només té un component econòmic, també de vertebració social.

Amb la finalitat de facilitar l’accés a la bonificació i evitar també el col·lapse de l’administració, “a l’hora d’aplicar la bonificació, estaria bé que es considerara suficient amb una declaració responsable de la persona propietària i que la verificació per part dels serveis tècnics es fera a posteriori”, afegí Enric Álvarez en la intervenció.