Metrovalencia ja duu dos estius seguits aplicant els horaris reduïts d’estiu (que abans només eren per al mes d’agost) durant tot juny, juliol i setembre, una reducció de freqüència que suposa que en alguns casos passen metros cada 40 minuts, una retallada sense sentit des del punt de vista dels usuaris perquè s’executa quan no hi ha menor ús d’este mitjà de transport.

Els majors afectats per la reducció del servei són els estudiants universitaris i una bona part de treballadors i treballadores que habitualment fan ús d’este mitjà de transport públic. “En molts casos, els usuaris del metro es veuen obligats a canviar el transport públic per l’ús del cotxe particular”, denuncia Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.

D’altra banda, Compromís per Bétera també sol·licita que Metrovalencia encete un estudi per tal d’augmentar la freqüència de pas del metro en horaris nocturns. “De la mateixa manera que es dóna resposta a les necessitats derivades de grans esdeveniments, com les Falles, Sant Joan…, amb horaris especials, seria una bona alternativa al cotxe este augment d’horaris nocturns durant tot l’any”, explica Cristina Alemany.

Per últim, també sol·licita la revisió dels preus dels bitllets. “El Metro és un sistema públic de transport i clarament hauria de ser econòmic, no pot anar en contra de les economies domèstiques i més en el moment de crisi actual”, diu Cristina Alemany.