Compromís proposà al regidor de Sanitat que s’encete un cens per quantificar la població de cotorres argentines en Bétera, que es localitzen el focus més important i, per últim, que s’inicie una campanya de control. “Ja fa uns mesos que des del Ministeri corresponent s’ha catalogat esta espècie d’aus com a invasora, sabem que Bétera patix este problema des de fa temps i cal que des de la regidoria de Sanitat es done una resposta”, va demanar Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera, en el torn de precs i preguntes del passat ple ordinari de novembre.

Una de les zones més afectades per esta espècie és la zona de La Barraca, a la urbanització de El portón. Estes aus construïxen nius de grans dimensions, en alguns casos apleguen a superar el kilo de pes. Açò té conseqüències negatives sobre els arbres, ja que es deterioren i es trenquen les branques. “En el cas de El portón cal tenir en compte que baix dels arbres hi ha un parc infantil, i es pot posar en perill la integritat física dels xiquets i dels pares i mares que hi acudixen”, alerta Cristina Alemany.

Una altra de les zones afectada per esta espècie invasora és el Llidoner de Mas de Carola Reig, en El Romeral, arbre monumental que està tenint un seguiment i una actuació concreta per part no sols dels tècnics municipals, sino també de la pròpia Conselleria.

Es tracta d’una espècie amb un alt ritme de reproducció, amb facilitat d’adaptació al medi i que menja qualsevol tipus de cosa, cosa que pot posar en perill les espècies d’aus autòctones.