Compromís ha presentat una proposició per al ple ordinari de juny en què sol·licita licitar durant els propers sis mesos el projecte complet del Parc de l’Est i iniciar el més prompte possible les obres.

El Parc de l’Est s’ubica a la zona de La Creu i compta amb una superfície de 10.380 metres quadrats de propietat municipal. Es tracta d’una zona verda que en un futur podrà ampliar-se, quan es desenvolupen els PAI R4 i R5, fins els més de 25.000 metres quadrats. Al projecte bàsic i d’execució, redactat i preparat per traure a licitació s’integren espais i serveis molt diversos: ZONES VERDES, ZONA DE JOCS INFANTILS, ROCÒDROM, ZONA DE PATINATGE, ZONA D’SKATE, QUIOSC-CAFETERIA, BANYS PÚBLICS, ZONA TAULES I JOCS CORDES. “Per a Compromís és important este parc, és un projecte que ja estaria executant-se si haguérem seguit governant esta legislatura”, afirma Cristina Alemany, portaveu de Compromís.

Cal tenir en compte que el 58% dels 25.400 habitants de Bétera (14.527 habitants) viuen al nucli urbà, on les edificacions són majoritàriament finques sense jardins. Per contra, sols compta amb un 18% de les zones verdes del municipi: 131.500,00 metres quadrats.  “A Bétera, per tant, trobem una contradicció molt evident, mentre al nucli urbà (i també a altres zones no consolidades) no s’arriba al mínim d’entre 10 i 15 metres quadrats de zones verdes per habitant que recomana l‘OMS (Organització Mundial de la Salut) a altres barris del terme es gaudix de superfícies enjardinades públiques de fins a quasi 90 metres quadrats per habitant”, explica Joano Baudés, regidor del Compromís.

A més, des de fa dècades els joves del municipi, visquen a la zona del terme on visquen, venen reclamant un espai a l’aire lliure on poder patinar,  practicar skate i altres activitats lúdiques i esportives com escalada. També moltes parelles de joves amb fills, empadronades tant al nucli urbà com a altres barris del poble, venen demanant un parc de referència on poder anar amb els seus fills i filles. En este cas, Baudés reivindica que “esta reclamació dels joves i de les famílies del poble, queda ben plasmada al projecte de Parc de l’Est, redactat la passada legislatura amb el govern de Compromís-PSPV-Podem”.

Segons els darrers informes econòmics que s’han presentat als plens d’abril i de maig, les xifres indiquen que es compta amb un romanent de tresoreria superior als 10 milions d’euros dels quals pot disposar l’actual equip de govern, en qualsevol moment per executar infraestructures com el Parc de l’Est. Joano Baudés insistix en què “no estem d’acord en què esta infraestructura es faça per fases en diversos anys, tal i com indicava que volien fer el regidor de parcs i jardins, al ple del passat mes de març. El Parc de l’Est és un projecte rellevant, però amb un cost de manteniment molt molt baix que no implica cap problema per a l’Ajuntament, a diferència d’altres projectes que porta el PP en marxa i que hipotecaran Bétera”.