La biblioteca municipal de Bétera ha tancat de nou durant el mes d’agost perquè l’única persona qualificada per portar endavant les tasques de bibliotecària agafa vacances.

Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera, proposà en el ple de dilluns passat que per evitar el tancament podria ofertar-se, per a l’any que ve, una de les beques del programa La Dipu te beca, que durant el mes de juliol es donara una formació a la persona triada i que durant el mes d’agost el/la becari/a desenvolupara les tasques corresponents i la biblioteca poguera estar oberta tot el mes.

L’alcalde respongué que era totalment impossible aplicar la proposta, ja que el beneficiari de la beca en tot moment havia d’estar acompanyat pel seu tutor/a. Així i tot, la regidora d’Educació i Cultura afirmà que recollia la sol·licitud de Compromís i estudiaria diverses possibilitats més perquè la biblioteca estiga oberta este mes.

“Sembla que durant el mes d’agost no hi haja demanda, els lectors i els estudiants desapareguen, és una autèntica vergonya que passe de manera sistemàtica cada estiu”, denuncià Alemany.