El PP ha decidit retallar considerablement el número de carrers del poble de Bétera on poder tirar coets durant la tradicional coetà que se celebra la matinada del 16 d’agost. L’any passat es van llançar coets en tot el nucli urbà i es van rebre moltes menys queixes que en anys anteriors, tal com va confirmar el regidor de Festes, Francisco Martínez. Enguany, sense cap explicació a l’oposició i en l’últim moment, l’Ajuntament de Bétera ha decidit que tan sols es puguen tirar coets en uns 30 carrers o trams de carrer.

“Ningú ens ha explicat les raons d’esta retallada de carrers. Volem, a més, denunciar que ningú ha comptat amb nosaltres per a decidir-ho. No sabem quins criteris s’han seguit“, denuncia Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.

Compromís sospita que per decidir els carrers on es poden llançar els coets, han pesat més les pressions d’alguns veïns que els criteris objectius, que haurien d’estar consensuats i exposats a tot el poble. “A més, s’ha decidit amb precipitació, sense explicacions i sense temps suficient per a reclamacions i debats”, explica Alemany. De fet, en els últims dies s’han publicat diferents versions del plànol de carrers on es poden llançar coets sense explicació dels canvis.

Compromís considera que els criteris, en cas que hi haja, són incoherents. “Els continus canvis de criteri del PP i la UPIB poden fer que al final s’acabe una de les més importants de les nostres tradicions“, explica Alemany.

Esperem que açò no siga un primer pas per acabar amb la coetà tal com s’ha fet tota la vida, pels carrers del poble”, diu Alemany.