Compromís per Bétera ha presentat en l’Ajuntament una moció per rebutjar la reforma energètic presentada per PP a nivell estatal, perquè a més de beneficiar les grans empreses, augmenta el preu de la llum al consumidor, desmotiva l’estalvi, penalitza l’autoconsum i ofega el sector de les energies renovables.

“A més, també proposem que es realitze una auditoria energètica dels edificis i instal·lacions municipals com a pas previ per a la implantació de les mesures d’estalvi energètic i l’aposta decidida pel foment de les energies renovables”, demana Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.

La reforma preveu un nou augment del preu de la llum del 3,2% per al mes d’agost, que cal afegir al de l’1,25% produït en juliol, i preveu noves pujades per al darrer trimestre de l’any. També contempla la possibilitat d’eliminar en un futur l’anomenat abonament social, que afecta a les baixes potències contractades, els pensionistes, les famílies nombroses o les que compten amb tots els seus membres a l’atur. I, a més, canvia l’estructura de la factura de la llum, augmentant en un 127% el preu de la potència (la part fixa que no depèn del consum) i disminuint la part variable (l’energia consumida).

Un altre punt destacat és que perjudica directament les empreses d’energia renovable. Penalitza l’autoconsum, amb la introducció del peatge de suport; a més autoconsum, més peatge, tal i com demanen les grans companyies per compensar les seues possibles pèrdues. Suposarà  que el consum de l’energia generada pels particulars es pagarà un 27% més car que el consum convencional.

Des d’aquest enllaç, podeu llegir la moció presentada per Compromís.