bombillas-incandescentes

El ple de l’Ajuntament de Bétera celebrat dilluns 7 d’octubre va aprovar una moció de Compromís contra la reforma elèctrica que beneficia les grans empreses elèctriques. Votaren a favor Compromís i el PSOE, i es van abstindre els membres de l’equip de govern (PP, UPIB i Mas Camarena).

L’argumentació contra el Reial Decret (RD) de la reforma elèctrica presentada per Compromís es basa en quatre punts. Primer, perquè beneficia les 3 grans empreses que monopolitzen el sector elèctric: Endesa, Iberdrola i Gas Natural. En segon lloc, perquè desmotiva l’estalvi. En tercer lloc, perquè penalitza l’autoconsum. Per últim, perquè ofega el sector de les energies renovables.

“El PP, amb l’aprovació de la reforma elèctrica, beneficia les 3 grans empreses elèctriques de l’Estat. El més greu és que les grans empreses s’asseguren continuar tenint beneficis mentre que els usuaris veuen com cada mes la factura de la llum augmenta”, denuncia Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.

“Este RD també suposa un canvi en l’estructura del rebut de la llum. La part fixa, és a dir, aquella que no depén del consum (el preu de la potència), augmenta un 127 %. En canvi, la part variable (l’energia consumida), on realment el consumidor pot fer que el seu rebut abaixe, disminuïx”, continua Alemany.

A tot açò cal afegir també que el document contempla la possibilitat de suprimir l’abonament social, que afecta a les potències baixes, com per exemple pensionistes, famílies nombroses i persones en l’atur.