Compromís per Bétera ha presentat una moció contra la pobresa energètica, que es definix com la incapacitat d’una unitat familiar per poder assumir el pagament de les despeses d’energia per a les seues necessitats bàsiques. Estes necessitats bàsiques són, per exemple, disposar de calefacció i aigua calenta per ús sanitari o poder cuinar els aliments. En l’àmbit estatal es calcula que vora el 10% de la població no pot costejar-se les despeses que representa mantenir l’habitatge dintre d’un interval de temperatura adequat.

“La nostra proposta és ben senzilla, evitar que a milers de famílies que com a conseqüència de la crisi econòmica passen per una situació vertaderament complicada, se’ls talle el subministrament de llum i gas durant els mesos que és registren les temperatures més extremes de l’any”, explica Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.

El comité econòmic i Social Europeu va aprovar a l’any 2011 un dictamen referent a “la pobresa energètica al context de la liberalització i de la crisi econòmica” en el qual es proposa tenir en compte “la pobresa” energètica a l’hora d’elaborar qualsevol política energètica, considerant la pobresa energètica una nova prioritat social que necessita suport a tots els nivells. Per altra banda, la Comissió Europea ha començat a incloure el concepte de pobresa energètica a l’hora d’orientar les seues polítiques energètiques i de protecció dels consumidors.