Compromís per Bétera ha presentat una moció perquè se sol·licite que s’inicien els tràmits per tal de declarar Bé d’Interés Cultural l’arxiu de Radio Televisió Valenciana.

Ràdiotelevisió valenciana, en els últims 24 anys, ha enregistrat molts dels esdeveniments més destacats del País Valencià: festes, esports, notícies econòmiques i fins i tot catàstrofes. Tot i les mancances de pluralitat de l’ens, RTVV ha oferit un servei públic de proximitat que ha garantit que tradicions i iniciatives, tingueren una repercussió pública que ara, des del seu tancament, difícilment podran assolir.

“Amb el tancament de l’ens, perilla l’arxiu recollir durant tants anys, un arxiu que és història viva del nostre poble. Més de dues dècades de gravacions el conformen: la vida del nostre País ha passat per davant de les càmeres i els micròfons de RTVV. Renunciar a eixe patrimoni és renunciar a la nostra pròpia història, a la nostra memòria com a poble”, explica Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.