Compromís per Bétera va eixir al pas de les valoracions triomfalistes del regidor d’Hisenda del l’equip de govern de Bétera (PP-UPIB-Mas Camarena), Enric Alcacer, al voltant de la dació de comptes sobre el pla d’ajustament del quart trimestre de l’any 2013 i del compliment de la regla de despesa del Pla d’estabilitat pressupostària de 2013.

Amb un deute viu a llarg termini de 5.676.478 €, els comptes públics de Bétera no són un model de gestió equilibrada que garantisca un futur clar d’inversions per al municipi”, va afirmar Francesc Vila, regidor de Compromís, tot fent referència a les afirmacions del regidor Alcácer que el deute “comercial” estava en el punt més baix i i que acomplíem amb suficiència la regla de despesa del pla d’estabilitat.

Francesc Vila , tot i reconéixer que s’havia moderat les despeses comercials, expressà “ que la regla del gasto és un tratge a mida del senyor Montoro per maquillar els comptes deutors i mal gestionats dels municipis del PP, ja que no té en compte els deutes amb altres adminitracions públiques, les transferències a les corporacions locals vinculades a sistemes de finançament, etc”. En el cas de Bétera es deu 1,301 milions en concepte d’operacions de crèdit, 4,375 milions en crèdits a altres administracions i si això li afegim la no disponibilitat líquida de diversos milions del Patrimoni Municipal de Sòl, “ens dóna una molt difícil perspectiva de futur per als veïns i veïnes de Bétera”.

“Sols en l’any 2014, l’ajuntament de Bétera haurà de fer front a 725.708 € d’amortització del seu deute segons dades dels tècnis municipals i això es menja la capacitat d’endeutament que ens dóna el pla d’estabilitat. Quina capacitat d’inversió per als ciutadans ens queda?”, ha declarat Francesc Vila.