Els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Bétera van aprovar per unanimitat en el plenari d’ahir la proposta presentada per Compromís de suport a les cooperatives de crèdit i caixes rurals valencianes, en greu perill ja que el Govern Español prepara una nova normativa per obligar-les a convertir-se en bancs i fusionar-se.

“Les caixes rurals i les cooperatives de crèdit són entitats financeres independents, sòlides i viables destinades a cobrir les necessitats financeres dels xicotets estalviadors i de les xicotetes i mitjanes empreses que no han necessitat cap ajuda pública”, explica la proposta presentada per Compromís, que reclama per a l’economia valenciana “que els poders públics garantesquen una banca pròpia i socialment responsable que desenvolupe la seua activitat financera en els àmbits local i comarcal amb un model  de gestió de proximitat i democràtic”.

Així, la proposta, a més d’adherir-se al manifest, que podeu trobar en este enllaç, demana al Govern Central i Autonòmic que garantesquen el futur de caixes i cooperatives, ja que “són entitats financeres dedicades preferentment al finançament del món rural de les cooperatives valencianes i, també, dels sectors industrial i de serveis, amb una forta tradició histórica al nostre país“, reivindica Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.