Açò suposa que Bétera no té cap parc de referència, amb zones d’esplai àmplies, cafeteria, zona de patinatge, d’skate i rocòdrom.

L’equip de govern paralitzà el Parc de l’Est projectat per Compromís fa més de quatre anys a la zona de La Creu i encara no han tret la licitació del que ells tenen pensat fer allí, cosa que demostra l’interés nul en prioritzar l’execució de parcs on realment fan falta. Fins i tot, quan estiga finalitzat este parc, el nucli urbà de Bétera no arribarà als 10-15 m² de parcs i jardins que recomana l’OMS (Organització Mundial de la Salut) per habitant.

El Parc de l’Est s’ubica a la zona de La Creu, té una superfície de 10.380 m² de propietat municipal. Es tracta d’una zona verda que en un futur podrà ampliar-se, quan es desenvolupen els PAI R4 i R5, fins els més de 25.000 m². Al projecte bàsic i d’execució del 2019, redactat i preparat per a licitar, s’integraven espais i serveis diversos: zones verdes, zona de jocs infantils, rocòdrom, zona de patinatge, zona d’skate, quiosc-cafeteria, banys públics, zona de taules, jocs de cordes

En 2021 ja havien fet els projectes de dos jardins a Torre en Conill i executat un d’ells, contràriament, estem a 2023 i encara estan redactant el projecte del Parc de l’Est al nucli urbà

Encara fa uns pocs mesos, han sol·licitat el projecte definitiu en el que finalment han acceptat ficar banys, taules i quiosc que Compromís incloïa al primer projecte. Hem de dir que ací han estat benèvols i han acceptat les nostres recomanacions. Al nou projecte, que encara es tardarà prou en licitar, sembla que sols perdrem el rocòdrom i la zona dels jocs de cordes. La zona d’skate i patinatge i la resta podrà salvar-se.

Queda clar que el tracte ha estat totalment diferent entre el Parque Norte de Torre en Conill i el Parc de l’Est del nucli urbà. Mentre uns han tardat escassos mesos en redactar els projectes, licitar i executar, en l’altre porten quatre anys i encara no hi ha projecte. Mentre Torre en Conill 79 m2 de jardins per habitant, el nucli urbà sols té 9 m² per habitant.