La Conselleria es comprometé fa dos anys a sufragar el cost de més d’1 milió d’euros de la rehabilitació, així com implementar tots els serveis d’esta residència que tindrà un cost superior al milió d’euros anuals.

Mentre la majoria dels pobles beneficiaris del Pla Convivint sol·licitaren entre els mesos d’abril a juliol de 2021 la delegació de competències i en estos moments moltes de les infraestructures estan en procés d’executar-se (ja estan en obres), Bétera du dos anys de retard i seguix sense cedir l’espai a la Conselleria.

Davant la negativa de l’Ajuntament de sol·licitar la cessió de competències, la Conselleria s’ha obert a sol·licitar la cessió de l’espai per a fer ells tots els tràmits (també la licitació del projecte de restauració I de rehabilitació), però esta cessió no aplegarà. Elia Verdevío s’ha tornat intransigent i ara exigix a Compromís allò que mai exigiren al seu partit quan governaven.

Una residència molt desitjada que portem demanant més de 20 anys i que suposaria un alleujament i una alegria

Tots els governs de Bétera des de 2003 (el PP en tres legislatures) han plantejat a la Conselleria la possibilitat d’executar una residència pública a Ca Nebot. Al llarg de cinc anys (des del 2003 al 2007), després de la negativa del Conseller Rafael Blasco d’acceptar l’espai, s’intentà buscar alternatives per a obrir-la com a residència municipal mitjançant una gestió mixta (públicoprivada), el problema era que havia canviat la legislació de residencies i els costs d’executar les obres per adaptar Ca Nebot a les normatives noves, impossibilitava que hi haguera empreses interessades i si ho feien, era sense cap tipus d’avantatge per a l’Ajuntament i els majors de Bétera.

A 2008 de nou el Conseller Juan Cotino (que recordem solament acceptava concertar residèncias d’amics i familiars) i el PP, digueren que l’assumirien dins del Plan de Inversiones Productivas (PIP 2009) de la Conselleria, però mai s’iniciaren els tràmits.

Des de 2015 Compromís estigué intentant que almenys es convertira en un CENTRE INTEGRAL DE MAJORS i fou una gran alegria quan la inclogueren al Pla Convivint, on les residències són el premi gros, ja que es tracta de la infraestructura més cara de mantenir que pot ofertar una conselleria.

Després de 20 anys, ara el PP sí que es mostra exigent amb la Generalitat i s’atrevix a rebutjar-la. Excuses i més excuses a tot allò que propose Compromís

Han passat més de 20 anys des que es finalitzaren les obres i ara que a la fi una conselleria (de Compromís) accepta executar les obres i fer-la pública, el PP es nega a cedir l’espai.

Diuen que costà 8 milions al poble i que seria un regal per a la Conselleria

Açò és fals, l’edifici de la residència costà algo més de 2,5 milions, sense comptar amb l’adquisició del solar en 2001 (1 milió d’euros), ni amb la restauració de Ca Nebot que seguiran sent dependències municipals per a Drets Socials.

Insistixen en què la Conselleria no garantitza que totes les places siguen per a gent de Bétera

Clar que no, ÉS PÚBLICA, però és evident que la Conselleria prioritza a aquells veïns i veïnes segons el lloc de residència i immediatament si hi haguera una plaça buida, l’ocuparia gent de Bétera.

Exigixen a canvi altres infraestructures a la Consellleria com un Complex de Diversitat Funcional amb una residència, un Centre de Dia i un Centre Ocupacional

El govern de Bétera pot exigir allò que entenga que és just i ens podem posicionar al seu costat (encara que no exigien res quan ells governaven la generalitat), però no és cert que hi haguera un compromís del Director General d’Infraestructures Socials. Tampoc ha de ser a canvi de no cedir la residència i a més, han d’entendre que al Pla Convivint s’han quedat molts pobles sense cap dotació i inclús grans ciutats de més de 50.000 habitants no compten en l’actualitat amb el centre de dia i ocupacional per a persones amb diversitat funcional que exigixen. Fou el PP qui deixà la Comunitat Valenciana com l’autonomia amb menors serveis públics en diversitat de tot l’Estat i Compromís està intentant resoldre-ho, però costarà molt.

Podem perdre esta dotació. Molts altres pobles la desitgen

Si Bétera no vol esta residència, molts altres pobles la voldran. Des de Compromís pensem que ens fa molta falta, perquè al centre de Bétera tenim prou població major que pot necessitar-la i seria una llàstima perdre esta oportunitat única.