També sol·licitem un accés per a connectar l’abaixador amb el polígon industrial, situat a escassos 30 metres, i les millores als accessos fins al Centro Específico de Enfermos Mentales (CEEM) de Bétera

Des del Grup Municipal Compromís per Bétera, destaquem el servei que este abaixador oferix des de l’any 1973 als usuaris, treballadors i familiars que han utilitzat i utilitzen les instal·lacions del Centro Específico de Enfermos mentales (CEEM) de Bétera. Per a Cristina Alemany, “el CEEM Bétera seguix sent i serà un recurs públic importantíssim per a Bétera i per a tota València”. De totes maneres, explica Alemany, “sol·licitem el canvi de la denominació d’esta parada en un moment adequat ja que des de fa molts anys i amb les millores en les polítiques en matèria de malalties mentals i la incorporació de C.R.I.S., vivendes tutelades o àrees de psiquiatria en molts hospitals, el volum d’usuaris del centre ha disminuït notablement”.

A més, també s’anuncia la creació dins d’estos terrenys propietat de la Diputació de la nova Central del Consorci de Bombers, cosa que suposa que coexistiran diferents recursos públics en un mateix espai, i el CEEM Bétera no tindrà un protagonisme tan exclusiu en l’ús de la parada, com succeïa estos últims 35 anys”.

El principal objectiu d’este canvi de denominació a “P. I. Horta Vella” i de sol·licitar uns accessos des de l’abaixador fins el polígon industrial és la millora en la imatge i la competitivitat del polígon. Com destaca Alemany, “la greu crisi econòmica i la gran quantitat de sòl industrial buit en totes i cadascuna de les localitats valencians, fan que hàgem de diferenciar el nostre polígon industrial de la resta. A Bétera tenim un servei immillorable de transport públic que et deixa a escassos 30 metres del Polígon Industrial. Esta millora juntament amb altres propostes que plantejarem a l’Equip de Govern al llarg de la legislatura, esperem que augmenten la competitivitat i l’entrada d’empreses”.

A més Compromís per Bétera ha sigut testimoni directe de com alguns treballadors del polígon ja passen de manera irregular votant les vies per un xicotet sender de terra fins el Polígon Industrial, “cosa que ens preocupa ja que podria succeir una desgràcia, i és preferible regularitzar esta situació amb l’accés que demanem a FGV”, indica Alemany.

Davant la possible negativa de FGV, des de Compromís recorden a la Generalitat que els ciutadans de Bétera sempre han sigut i seran respectuosos i tolerants amb el centre psiquiàtric, però ara les prioritats són unes altres i ha d’acceptar-se esta sol·licitud. A més, els costos pel canvi de denominació són nuls i els que es produisquen pel xicotet accés fins el Polígon o per millorar l’accés fins el CEEM Bétera, també seran molt baixos.