Els veïns han presenten al·legacions perquè dubten de la legalitat d’esta obra que de moment ha pagat l’Ajuntament.

Els veïns denuncien que donar les obres sense traure-les a concurs pot provocar importants sobrecostos.

Compromís demana que els plens extraordinaris siguen excepcions perquè no es retalle la democràcia.

Compromís per Bétera ha explicat en el plenari extraordinari celebrat hui dilluns que alguns veïns de la urbanització Lloma del Mas han presentat al.legacions perquè dubten de la legalitat en la manera d’adjudicar les obres del col·lector executat per l’Ajuntament de Bétera, dins les obres d’urbanització. Segons indiquen els veïns -ha apuntat Joano Baudés, regidor de Compromís-, estes obres les han de pagar ells i per contra l’Ajuntament no els ha notificat com a afectats que anava a executar-les. Tampoc les han tret per concurs, tal i com obliga a fer la llei de contractes de les administracions públiques. Els veïns indiquen que el fet de donar les obres a una empresa determinada i no traure-les a licitació de diverses empreses pot provocar importants sobrecostos que ells no tenen per què assumir.

En el plenari extraordinari d’esta vesprada, Compromís ha criticat que la resposta dels tècnics, en la qual sols informen de la desestimació de les al·legacions sense aprofundir en elles, és insuficient. Segons ha denunciat Joano Baudés, “l’Ajuntament ha de donar una resposta concisa i coherent als veïns, i deixar clara la legalitat en l’adjudicació del col·lector, així com els motius pels quals no comunicaren als afectats el projecte d’execució abans de fer les obres. Cal considerar que alguns dels al·legants hauran de fer front a una despesa de milers d’euros pel cost d’este col·lector i es mereixen tenir totalment clars tots els conceptes pels quals han de pagar”. Baudés ha sol·licitat tots els expedients d’este col·lector per estudiar-los amb tot detall, “doncs les obres s’han pagat per avançat amb diners municipals i no acceptarem que l’equip de govern no haja portat aquest assumpte amb total claredat i correcció procedimental”.

En el mateix plenari extraordinari, Cristina Alemany, portaveu de la coalició, ha denunciat que l’Ajuntament utilitze de manera continuada la modificació de crèdit. “El mecanisme de la modificació de crèdit hauria de ser puntual i s’ha convertit en sistemàtica”, considera.

Alemany també ha demanat informació actualitzada sobre la informació de pagaments de l’Ajuntament i ha explicat que l’últim informe d’intervenció i tresoreria del qual disposa contempla fins al mes de febrer de 2011, i ha demanat a Enric Alcàsser (UPIB), regidor d’Hisenda, si havia elaborat un nou informe, ja que és obligatori realitzar-lo cada tres mesos. Alcàsser li ha contestat: “no tinc la informació de pagaments i estem treballant en l’informe d’intervenció i tresoreria”.

Compromís també denuncia que s’haja celebrat un ple extraordinari en lloc d’ordinari. La llei obliga en els municipis de més de 20.000 habitants que hi haja un ple ordinari al mes. En Bétera, el ple ordinari és el primer dilluns de cada mes. Este mes no ha donat temps a convocar-lo i al ser la segona setmana el ple s’ha convertit en extraordinari. Compromís planteja que si el ple es concova la primera o la segona setmana el ple continue sent ordinari.

Esperem que s’accepte esta proposta de Compromis i que a partir d’ara els plens extraordinaris siguen excepcions i la normalitat democràtica s’instal·le al nostre Ajuntament. El contrari suposa deixar els grups de l’oposició sense poder presentar i defensar Mocions i sense precs i preguntes. Per tant es retalla, una vegada més, la democràcia.