Javier Alapont, portaveu del PP, ha presumit de “transparència” després d’un pacte negociat en secret i anunciat dos dies després d’eleccions. El portaveu del PP també ha destacat que han pactat amb l’UPIB perquè “són els que tenim més prop ideològicament i en idees de gestió”.

Cristina Alemany ha oferit la col·laboració de Compromís “si el PP comença a fer una política més transparent, eficient i beneficiosa per als veïns”.

Germán Cotanda ha sigut elegit alcalde de Bétera amb 10 vots del PP i 2 de l’UPIB en el plenari d’investidura celebrat este matí. Cristina Alemany, candidata de Compromís, la segona opció política més votada, ha obtingut el suport dels tres regidors d’esta coalició, i ha realitzat un sòlid discurs marcat per la denúncia de la reedició del pacte PP-UPIB i per l’oferta de col·laboració si el PP decideix canviar la seua manera de fer política.

Alemany ha fet públic el desacord “amb este nou pacte de govern PP-UPIB, per la manera tan ràpida i soterrada com s’ha negociat. Un pacte que fou anunciat tan sols dos dies després d’eleccions. Per a Compromís, és una reedició d’un pacte que ha sigut molt negatiu per al poble de Bétera durant els últims quatre anys”.

“Si esta renovació del pacte del 2007 servix per continuar amb la política de gestió ineficient dels recursos públics, d’injustificades pujades d’impostos i de clientelisme que ha dut a terme el PP des que mana en l’ajuntament, ens tindran enfront, amb un treball constant de fiscalització, control i denúncia”, ha avançat Alemany.

La candidata de Compromís ha llançat després un missatge de col·laboració al PP si decideix començar a fer una política més transparent, eficient i beneficiosa per als veïns de Bétera. “Si gestionen amb criteris d’eficiència económica i bon ús dels diners públics, que són els diners de tots, ens tindran al seu costat. Volem dir-li al PP que en este cas tindrà la nostra mà estesa, per arribar a acords transparents, sempre negociats públicament i en base a programes electorals”, ha oferit.

Alemany ha volgut també donar les gràcies als 1.500 veïns que van votar a Compromís en les últimes eleccions locals. “És una honorable responsabilitat que ens hagen convertit en la segona força política local, cosa que ens dóna ànims renovats per treballar amb més il·lusió si cap”, ha destacat.

El discurs de la cap de llista de Compromís no s’ha volgut limitar a les qüestions estrictament locals en el seu discurs, i ha denunciat amb contundència la primera mesura que ha pres el PP en la Generalitat Valenciana després de les eleccions: l’agressió sense precedents a la nostra llengua que suposa la decisió d’eliminar les línies en valencià del sistema educatiu. “I ho volem dir ací, perquè els regidors del PP de Bétera siguen conscients d’este gravíssim atac al valencià”, ha apuntat.