Compromís ha presentat un recurs de reposició a l’aprovació feta per Junta de Govern (PP-UPIB) sobre l’augment de les mensualitats de diferents activitats esportives i sol·licita que es deixe sense efecte esta aprovació.

En concret, Compromís denuncia el procés que s’ha seguit per a aprovar estes taxes noves, “l’augment ha passat per la Junta de Govern i no per Ple, com es féu amb l’última modificació d’esta taxa. Denunciem la falta de transparència en tot el procés, ja que l’aprovació es féu el 24 de desembre de 2011 en plenes festes nadalenques.”

Compromís continua i afirma que “tant la regidoria d’Hisenda com la regidoria d’Esports han demostrat una deixadesa total en les seues funcions com a gestors, ja que des de 2004 no han revisat les taxes i, ara, amb la que està caient, decidixen augmentar de manera desproporcionada els preus. Les famílies hauran de suportar no sols esta pujada, sinó també la de la Contribució, la del fem… Evidentment, PP-UPIB demostren una manca de sensibilitat cap a la ciutadania.”

“No sabem quin criteri s’ha utilitzat per a pujar estos preus, per què en unes activitats sí que han modificat la mensualitat i en altres no, unes han augmentat més i altres menys. En definitiva, que el govern municipal ha decidit augmentar les taxes sense informar als partits de l’oposició i a la ciutadania en general”. Compromís considera hipòcrita l’actuació de PP-UPIB. Fa més d’un any s’aprovà per unanimitat La carta de bones pràctiques en l’administració autonòmica i local, que recull una sèrie de principis que han de regir l’administració local, entre ells la transparència, la rendició de comptes i la receptivitat.

“Este document es queda en paper mullat i sols servix per decorar la porta del Saló de Plens del Castell. La concepció de la política que té l’equip de govern és molt diferent a la que defensem des del col·lectiu de Compromís per Bétera: transparència, participació i dret a la informació de tota la ciutadania”.