Bétera és dels pocs pobles de la comarca que té una piscina municipal coberta. Esta situació sembla que durarà poc de temps, ja que PP i UPIB (equip de govern) volen privatitzar-la amb el precari argument que no és rentable. Així les coses, cal deixar clar que des de COMPROMÍS pensem que els serveis públics no han de ser rentables, sinó públics i de bona qualitat, pagats amb els nostres impostos, volem denunciar la pèssima gestió que PP i UPIB han realitzat durant els més de huit anys de govern en este tema.

En primer lloc, hem de recordar la inversió que es féu fa quasi 5 anys per a comprar les plaques solars que s’instal·laren a la piscina i que costaren molts milers d’euros. Estes plaques tenien l’objectiu de reduir la despesa que es generava en l’escalfament de l’aigua del dipòsit, també s’aconseguia així, una reducció important en el consum de gasoil. Doncs bé, les famoses plaques, i segons respongué al ple el Regidor de Manteniment d’Edificis Municipals a una pregunta del GRUP MUNICIPAL COMPROMÍS: fa més de 5 anys que estes plaques no funcionen, i segons hem pogut averiguar estan sense ús perquè existia una peça que, segons PP-UPIP, era massa cara, o en paraules del regidor, no es creia que fóra rentable la despesa en la peça. Suposadament, la peça de la discòrdia, no costava més de 600 euros. Facen vostés càlculs.

A més, cal recordar que, aparentment per ordre del Senyor Alcalde, existen molts col·lectius, alguns vinculats a Bétera -però altres no-, que no paguen cap entrada pel bany lliure, ni tampoc per l’ús de les instal·lacions de la piscina, però que, no obstant, suposa per una part una reducció en els ingressos de la piscina municipal i per una altra generen efectivament moltes més despeses, en aigua, gasoil, etc. Recordem que este és l’únic l’argument per a la privatització: més despeses que ingressos.

En este sentit, i únicament amb caràcter informatiu, dir que a pesar que és un servei públic mantés amb els impostos de tots els veïns i veïnes de Bétera, la piscina genera ingressos importants, concretament durant l’any 2009 més de 150.000 € i en el 2010 més de 145.000€.

Així mateix i davant esta situació, la qüestió que més crida l’atenció és la solució que vol desenvolupar l’equip de govern, PP i UPIB. Ho endevinen? Sí, han apujat els preus de manera abusiva i a més de manera totalment injustificada, tant del bany lliure com dels cursets i altres esports que es realitzen en esta instal·lació. Qui no té idees, sols se li ocorre apujar els preus o els imposts. En este ajuntament l’única idea és apujar preus i taxes.

I clar, amb esta impopular i tan poc meditada decisió, el que estan aconseguint és el contrari del que pretenien, ja que els usuaris de la piscina municipal que utilitzaven tant el bany lliure com els cursets de natació estan marxant a piscines més econòmiques i millor condicionades i mantingudes. I parlant de condicionaments, la piscina té més de 15 anys i durant tot este temps la inversió i les millores han sigut zero, zero patatero com diria algú.

Amb tot açò, pujades de preus, inversions inútils per decisions polítiques, pèssima gestió dels recursos públics, abandonament total en quant a inversions que milloraran el funcionament, vénen ara de sobte a convéncer-nos que la piscina no és rentable i que l’única solució és la privatització. Ens preguntem, si l’empresa privada pot fer la piscina rentable, per què no pot aconseguir-ho l’Ajuntament. No se’ns ocorre cap argument més que el següent: PP-UPIB demostren la seua incapacitat per a gestionar recursos públics quan les coses es posen difícils i recorren immediatament a llançar balons fora, és a dir, a privatitzar

COMPROMÍS vol una piscina municipal pÚblica, de qualitat i a preus assequibles per a tots els veïns i veïnes d’este poble. I tu?