A més de la retirada del decret llei també sol·licita que s’inicie una negociació amb els sindicats per intentar optimar les plantilles, els serveis i racionalitzar l’Administració sense disminuir els serveis. També, la reducció del deute eliminant els grans events deficitaris, tot i estudiant alternatives d’ús per a les grans infraestructures ruïnoses; exigint la devolució dels diners defraudats a l’erari públic en la gestió d’empreses públiques; aplicant mesures fiscals que graven l’especulació; recuperant els impostos de donacions, successions i patrimoni, defenestrant els gestors irresponsables que han portat a les empreses públiques a la fallida tècnica, eliminar els sobrecostos incommensurables en la construcció d’edificis emblemàtics, no comprant empreses amb desenes de milions de deute.

El passat 5 de gener el Govern de la Generalitat aprovà el decret llei 1/2012 de mesures urgents per a la reducció del dèficit del País Valencià.

Les mesures que pretèn aplicar el PP afecten greument els drets laborals i retributius de centenars de milers de valencianes i valencians, que es justifiquen per la greu situació econòmica que patixen les arques valencianes.

“Esta crisi no l’ha provocada la ciutadania, així si els causants de la crisi no han estat ni els treballadors ni la ciutadania en general, de cap de les maneres és pot justificar que els governants de la Generalitat (els mateixos durant 16 anys) puguen adoptar mesures per a combatre el deute assolit, perjudicant principalment i majoritàriament els més febles, els assalariats i els empleats públics.”