Des de Compromís ens manifestem totalment en contra de l’increment de la contribució com a conseqüència del “decretazo” del PP, però este decret no deixa cap marge legal per poder abaratir-la.

La moció presentada pel grup polític Compromís per Bétera proposa que els ingressos que generarà l’augment de l’IBI (Contribució), com a conseqüència de l’aprovació al Consell de Ministres del Decret Llei 20/2011 de mesures urgents en matèria pressupostària, tributària i financera per a la correcció del dèficit públic, es destinen exclusivament a un Pla d’Ocupació Local de caràcter social per als anys 2012 i 2013.

“Des de Compromís entenem que l’esforç econòmic i fiscal que ha de suportar la ciutadania a nivell municipal ha de destinar-se a pal·liar una de les lacres més grans que patim en este moment: l’atur. Seria una bona mesura per disminuir este impacte sobre la població aturada de Bétera”.

A la moció queda també clar quins seran els destinataris d’este Pla: les famílies i persones que es troben en situació econòmica crítica. Afig Cristina Alemany, portaveu del grup, “per tant, el Pla va adreçat, en concret, a les unitats familiars que en estos moments no treballa cap dels seus integrants i que ja no reben cap ajuda social de caràcter monetari”.