Compromís presentà una proposta al ple ordinari d’agost per condemnar tot tipus d’actes que atempten contra la població civil en qualsevol conflicte armat, inclòs el de Palestina. La proposta fou assumida per tota la corporació i votada a favor per unanimitat.

També s’acordà exigir el respecte absolut als drets humans i col·lectius de la població que residix en el lloc del conflicte.

“Segons UNRWA, l’agència de l’ONU per al refugiat de Palestina, 2 de cada 3 morts en este conflicte són civils. És indignant que el govern israelià haja decicit atacar onze escoles, un pou que abastix 15.000 persones, un centre de salut, un magatzem… indigna perquè el govern i l’exèrcit israelians tenen suficient capacitat diplomàtica i militar per a solucionar la situació d’una altra manera”, explica Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.