En el ple extraordinari i urgent, celebrat hui dijous a les 14:00 hores, els regidors de Compromís per Bétera han votat favorablement la proposta de modificació del pressupost i, en conseqüència, de l’aprovació de crèdit extraordinari per a finançar la millora de la qualitat de les carreteres situades en el Camí Paterna i en d’altres nuclis de la població.

Tots els partits representats a la Corporació han votat a favor de la proposta, excepte el PSOE que s’ha abstés.

Els veïns i veïnes de Camí Paterna porten molts anys reivindicant, entre d’altres coses, la millora de tota la infraestructura viària de la seua urbanització. Fins ara l’Equip de Govern, tot i que els veïns paguen rigorosament els seus imposts, mai havia decidit fer una inversió important per millorar l’entorn, argumentant que l’urbanització no està recepcionada. Amb l’aprovació d’esta modificació, els veïns del Camí Paterna veuen coberta la primera necessitat que suposarà una millora en la seguretat. La segona part és el tema de la resolució de la liquidació de la Mercantil URBE, urbanitzador del PAI. Suposem que, en breu, també es portarà a ple”, aclarix Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.

Alemany ha formulat dues qüestions al respecte. En primer lloc, quin criteri s’ha usat per a prioritzar els 9 carrers elegits i en segon lloc, si la proposta ha estat consensuada amb l’Associació de Veïns del Camí Paterna. La resposta a la primera ha estat que el criteri ha sigut exclusivament tècnic i s’han prioritzat aquells carrers ja asfaltats i en males condicions.

Pel que fa a la segona resposta, el regidor d’Urbanitzacions ha afirmat que “ la comunicació amb l’Associació ha sigut fluïda i el regidor ha informat en tot moment”.

En l’última intervenció, Alemany ha volgut saber si les obres de millora, en un futur, es faran extensives a la resta de la urbanització i si este pojecte de millora aprovat també afecta a les voreres. En este cas, el regidor d’Urbanisme ha deixat clar que no està previst cap obra més i que la millora no afectarà les voreres, sols a la carretera.

En concret, les obres de millora afecten un total de 9 carrers: Palleters, Ametlers, Mirant la mar, La Font, Túria, del Pou, Major, Las Nenas i Nou i suposen un total de 69.665’42 €. El projecte es concreta en la reposició del paviment existent, prèvia reparació dels clots més grans en els trams a actuar. Les obres tindran una durada d’un mes.

L’altre porjecte de millora de carreteres afecta a diferents nuclis de població de Bétera, en concret, el carrer Mediterràneo, Boldo, Pedreres i Albers. En este cas, el total del projecte ascendix a 33.250’27 € i la durada de les obres també serà d’un mes.