Compromís per Bétera va aconseguir en l’últim plenari municipal, celebrat el passat 8 d’abril, frenar l’equip de govern de Bétera (PP-UPIB) en el seu intent de pagar a Garbialdi, l’empresa que gestiona en Bétera la recollida de fem, poda i neteja viària, dos vegades pel mateix servei de neteja dels imbornales.

PP i UPIB volien fer una ampliació de contracte a Garbialdi per incloure en el mateix la neteja d’imbornales per un període de 9 anys prorogables i un import total de 675.545 euros.

El fet és que Garbialdi hauria d’estar netejant els imbornales des de fa un any i l’equip de govern pretenia duplicar este pagament. “El PP i el UPIB continuen hipotecant el futur econòmic de l’ajuntament quan falta poc més d’un mes per a les eleccions municipals, obligant el pròxim equip de govern a complir contractes desgavellats”, denuncia Neus Sánchez, regidora de Compromís per Bétera.

El contracte de neteja licitat l’any passat i adjudicat a Garbialdi recollia en les seues prescripcions tècniques tots els serveis que havia de realitzar, entre els quals hi havia la neteja d’imbornales en tres apartats diferents: Punt 4.- Abast dels serveis; Punt 4.2.- Àmbit d’aplicació; i Punt 12.- Servei de neteja de vies i espais públics. “Estos plecs són públics i qualsevol veí pot demanar-los i comprovar la veracitat de la nostra afirmació”, explica Neus.

Compromís, en diverses ocasions, ha fet patent la necessitat d’una neteja periòdica dels imbornales per evitar molèsties i danys als veïns que pateixen inundacions en baixos i garatges quan hi ha pluges fortes.

“Estem radicalment en contra que els veïns amb els seus impostos hagen de pagar dos vegades pel mateix servei. Per què es permet a l’empresa adjudicatària de la neteja en Bétera que no realitze un servei que està obligada a executar? Hauria d’estar netejant els imbornales des de fa un any”, explica Neus Sánchez.