Compromís per Bétera va reivindicar “la universitat pública democràtica i valenciana” en una xarrada celebrada dijous 2 d’abril. En este acte, presentat per Cristina Alemany, portaveu i cap de llista en les pròximes eleccions municipals, van intervindre Quique Benet, membre de Joves Compromís per Bétera, i el diputat a les Corts Valencianes Fran Ferri.

Quique Benet va obrir l’acte amb una magistral intervenció en què explicà de manera clara i contundent les conseqüències que està tenint sobre bona part de l’alumnat universitari les retallades en educació que tant des del govern de l’Estat com des del govern autonòmic, està aplicat el PP. Quique Benet narrà en primera persona, com a estudiant universitari de Dret i Ciències Polítiques, les dificultats amb què es troben alguns universitaris per continuar amb els seus estudis i, també, per exemple, les dificultats que hi ha per rebre una educació universitària en la nostra llengua.

Benet defensà en tot moment l’accés a l’educació universitària com un dret fonamental de qualsevol persona i criticà amb contundència el decret aprovat pel PP, conegut popularment, com al 3+2.

En la segona part de la xarrada, Fran Ferri, a més de resumir una part de les iniciatives presentades pel Grup Parlamentari Compromís al llarg de la legislatura, incidí en el menyspreu que fins ara ha demostrat el govern popular en totes les polítiques, quasi inexistents, relacionades amb la joventut. A tall d’exemple, explicà el cas escandalós l’enxufisme en el IVAJ de membres de Nuevas Generaciones del PP.

Amb anterioritat a la xarrada, els tres regidors de Compromís per Bétera, Cristina Alemany, Neus Sánchez i Enric Álvarez, acompanyats per Fran Ferri, es reuniren amb diferents membres de la comunitat educativa de Bétera per recollir les inquietuds, suggeriments i queixes d’este sector.