El cas CIEGSA –l’empresa que es va crear per adjudicar la construcció d’infraestructures educatives i que va servir per un desviament sistemàtic de diners, segons s’està investigant en els Tribunals- s’està demostrant com un dels casos de corrupció i saqueig més greus que hem patit en la nostra terra. Segons un informe de la Intervenció de la Generalitat, les obres varen acabar tenint uns sobrecostos d’un 36% més; és a dir, més de mil milions d’euros que es varen balafiar de manera irresponsable i que, en la major part dels casos, tenien una finalitat de comissió que apunta, presumptament, al finançament il·legal del Partido Popular.

En el cas de Bétera hi ha una infraestructura que està sota sospita. Es tracta de la reforma del Col·legi Públic Lloma del Mas, que va ser adjudicada per 482,153.00 euros, però va acabar costant-ne 608,677.71, és a dir, uns sobrecostos del 26%. Així doncs, els sobrecostos totals de CIEGSA a Bétera arriben a suposar la xifra de 126,524.71 euros i una desviació del 26%.

En paraules de Daría Terrádez, Portaveu de Compromís per Bétera, “els sobrecostos de CIEGSA suposen una manca de vergonya ja que varen condemnar tota una generació d’alumnes valencians a estudiar en barracons i en males condicions per culpa de la seua corrupció i saqueig”.

En aquest sentit, Terrádez insta al PP de Bétera a “demanar perdó a tots els beterans i beteranes, ja que els seus companys de partit feien negoci i comptaven bitllets a costa de l’educació de tots i totes. L’única preocupació era fer diners i no garantir una bona educació que, al cap i a la fi, és la base d’una societat forta, madura i democràtica”.