El grup de Compromís en l’Ajuntament de Bétera presentarà una moció perquè el Ple demane al Govern d’Espanya que complisca tots els preceptes de la Carta Social Europea i es comprometa d’esta manera a lluitar contra la pobresa i l’exclusió social, i pel dret a l’habitatge.

El Consell d’Europa, institució que ha aprovat la Carta Social Europea, ha advertit reiteradament el Govern d’Espanya de diversos incompliments en relació a esta norma vinculant.

La moció de Compromís, que serà presentada en el plenari que se celebra dilluns 3 d’abril, reclama “el compliment de tots els preceptes de la Carta Social Europea, assegurant que cada unitat familiar té uns ingressos mínims per sobre del llindar de pobresa, incloent l’adequació del salari mínim interprofessional”.

Per una altra banda, el govern també hauria de ratificar la revisió de la Carta Social Europea i el protocol de reclamacions col·lectives que estableix, ja que encara no ho ha fet.

Finalment, la moció també demana al Govern que informe adequadament el Comité Europeu de Drets Socials del Consell d’Europa en les matèries sobre les quals no aporta la informació adequada, sabent que en no fer-ho, està incomplint un precepte constitucional.

“En temps de crisi econòmica, amb una taxa de pobresa vergonyant per a un estat com Espanya (sense esmentar la taxa de pobresa infantil), la Carta Social Europea ha de ser reivindicada en tota la seua amplitud i, així mateix, ha de ser aplicada i respectada pels poders públics”, reivindica Cristina Alemany, alcaldessa de Bétera, que presentarà la moció en nom de Compromís.