La moció de Compromís per Bétera a favor de la citricultura valenciana ix avant en el ple de febrer

“Ara tots els partits polític hem d’unir-nos, tant aquells que ja ho advertíem com aquells que no feren cas, la citricultura valenciana s’ho mereix, ha fet els seus deures i hi ha vertaders professionals del camp que no poden aguantar este nivell de competència deslleial que suposa l’entrada de cítrics sud-africans”, afirmà Joano Baudés, regidor de Compromís en la defensa de la moció.
Amb l’aprovació d’esta moció s’insta al Govern de l’Estat a una sèrie de qüestions:
La primera, que amb caràcter urgent, sol·licite a la Comissió de la UE l’aplicació de la clàusula de salvaguarda de l’article 34 del citat Acord perquè no s’importen cítrics d’Àfrica del Sud sense garanties per a evitar el contagi de la “taca negra” o citrus black espot, garantint el control mitjançant una inspecció adequada.
En segon lloc, que sol·licite a la Comissió de la UE l’aplicació de les tres mesures que contempla l’art. 34 apartat 3 en un grau suficient per a evitar les pertorbacions en el sector citrícola.
En tercer lloc, que inste a la Comissió Europea que agilite els tràmits per a facilitar a les Organitzacions de Productors la retirada de 250.000 tones de cítrics del mercat en fresc, dotant amb suficient pressupost els programes operatius destinats a tal mesura.
I, per últim, que es genere una partida pressupostària suficient per a la retirada de cítrics del mercat en fresc d’aquells agricultors no pertanyents a cap Organització de Productors.