Sols la redacció de l’avantprojecte té un cost de 17.545,00 €, a això cal sumar el cost del projecte, l’execució i la dotació que tal vegada s’aproximarà als 3 milions d’euros. El “contenedor cultural”,tal com el denomina el regidor de Cultura Sr. Chover del Partit Torre en Conill, tot i tractar-se d’un edifici de menor capacitat que el del nucli urbà, és un auditori d’un gran tamany. Si considerem que la Casa de la Cultura o Palauet, també alberga la Llar del Jubilat i l’acadèmia del Centre Artístic Musical, serien auditoris molt semblants.

Tal com s’informa en la contractació de l’avantprojecte: la construcció és de 1.500 metres quadrats amb una sala per a 500 butaques, vestidors, magatzems, banys, oficina i cafeteria. Un gran teatre a l’alçada de les millors sales de València.

Daría Terrádez de Compromís per Bétera i veïna de Camí Paterna, denuncià al Ple de juliol que no es pot dir “contenidor cultural” a una sala d’aquestes dimensions i que a més, es tracta d’una duplicitat de serveis que no necessita actualment Bétera que té moltes altres prioritats. “Fins i tot aquest centre cultural que vostés plantegen és de la mateixa mida que alguns teatres com el Musical a El Cabanyal i no estaria molt lluny de les butaques que tenen sales com La Rambleta”. També podem afirmar que superaria en grandària a teatres com la Sala Russafa, Sala Off o la Sala Carme.

L’actual Casa de la Cultura de Bétera pateix deficiències importants, la més important quant a accessibilitat, ja que les persones amb mobilitat reduïda tenen un únic accés a la sala i és mitjançant un muntacàrregues al qual no es pot accedir des de l’entrada, sinó que cal passar pel bar. També hi ha una necessitat d’insonorització, ja que la música de la Llar del Jubilat s’escolta a la sala principal. A més, és un auditori amb una sala amb falta d’instal·lacions i d’equipaments.

Des de Compromís per Bétera no entenem per què el partit de Torre en Conill i Mas Camarena no assumeix d’una vegada que no poden tindre un poble a la seua urbanització (perquè no podem pagar-lo) i que hauran de xafar el nucli urbà si volen tindre serveis. Tal com indiquen al seu programa electoral:“Una urbanización…DONDE VIVIR. Muchos de nosotros no venimos a Torre en Conill a veranear o pasar el fin de semana, sino que vivimos aquí. Necesitamos una dotación adecuada de servicios que nos permita desarrollar nuestra vida en la urbanización sin necesidad de salir de ella…”