L’única empresa que s’havia presentat a executar l’obra renuncia a l’execució perquè ha transcorregut molt de temps des de la licitació de projecte i per l’augment significatiu dels costs.

El passat mes de gener de 2022 l’Ajuntament de Bétera col·locava un cartell enorme al solar on s’instal·larà este centre i indicaven en premsa que era “una de les grans apostes en esta legislatura d’este equip de govern per la joventut de Bétera” perquè “som un equip de govern que compleix i fa realitat les demandes dels veïns i veïnes”.

Han tardat molt des de l’Ajuntament en demanar pressupostos i licitar el projecte del Centre Jove i d’Igualtat si realment volien que començara a executar-se esta legislatura, i més quan ja anunciaven fa un any que s’avançava a bon ritme en la contrucció (com els agraden els grans titulars!!).

No cal entrar en com s’ha redactat el projecte ni en qui l’ha redactat (encara que es detecta un fet, almenys inusual ja que qui redacta el projecte és un enginyer i no un arquitecte) i a uns preus molt per davall dels de mercat. El que està claríssim és que per a poder licitar una obra d’estes caraterístiques, fa falta ficar moltes hores, marcar prioritats als departaments municipals i estar molt damunt dels terminis, fet que no ha passat ni en este Centre Jove ni en la majoria de temes de major interés per a la ciutadania.

Contràriament, tots els projectes de la coalició Mas Camarena-Torre en Conill s’han executat o estan executant-se

Acaben els quatre anys i el temps ens dona la raó. En esta legislatura en la que hi ha tants diners, feia falta molta gestió i esforç (i menys xarxes socials) per traure endavant molts projectes. L’Ajuntament, per contra, ha centrat estos quatre anys en tots aquells temes que més intessaven a la coalició Mas Camarena-Torre en Conill.

Els regidors d’este partit polític tenien molt clar què volien i han estat tota la legislatura bolcats en aquelles iniciatives que directament els afectaven. Els regidors d’este partit SÍ que han tret TOT el que s’havien plantejat, sense cap problema: un centre cívic (o nou ajuntament) en la seua zona que està en marxa i s’acabarà en uns mesos (2,7 milions €), més jardins a les seues urbanitzacions (nou “parque norte” per 800.000 €), nova coberta de la pista de futbet a Torre en Conill (276.000 €), reparació de 75.000 metres quadrats de voreres de Torre en Conill (500.000 €), dos pous de tronades que estan executant-se a Torre en Conill (170.000 €), un nou plec de jardineria per mantenir “ben polits” els més de 323.000 metres quadrats de jardins que tenen entre Mas Camarena i Torre en Conill (1,5 milions € durant 5 anys = 7,5 milions), nou plec de fem i neteja amb replega de brossa dos vegades per setmana, màquines agranadores quasi en exclusivitat per a les seues urbanitzacions, i un llarg etc.

Per a Compromís és imperdonable la deixadesa de l’actual equip de govern al llarg de tota la legislatura, deixant de costat inversions tan importants com el Parc de l’est, una bona mobilitat al nucli urbà, noves zones esportives, bones connexions amb urbanitzacions, millores a les 23 urbanitzacions no consolidades, millores a carreteres transitades com la Provindència o la de Montcada i un llarg etc. Esta ha estat la legislatura en la qual més diners ha disposat l’Ajuntament per a fer inversions en la seua història (26 milions d’euros) i finalment no es farà res interessant per a la majoria de la ciutadania.

La legislatura ja acaba, torna un nou BOOM URBANÍSTIC i cal que els polítics que creiem en un projecte de Bétera (siguem del color polític que siguem) arribem a acords i apostem decididament per redimensionar uns serveis i infraestructures municipals que s’han quedat en els anys 90, una bona mobilitat al nucli urbà i moltes millores i bones connexions en les altres 26 urbanitzacions del terme on ja residixen permanentment més de 4.500 habitants. Fa falta UNA NOVA BÉTERA…..i és urgent!!