EL CONTRACTE DE MÍNIMS QUE HEM PATIT AQUESTS DARRERS VUIT ANYS PER CULPA DEL PARTIT POPULAR HA DEIXAT UN POBLE MOLT BRUT.

Al nou plec de fem i neteja per a 10 anys, tot i el seu caríssim cost, no veiem reflectida la millora substancial en la neteja que des de Compromís, hem demanat reiteradament a l’actual equip de govern per a tots els nuclis de població del terme. En almenys tres Plens Municipals, des de Compromís insistirem en la necessitat de compensar a Bétera de l’anterior contracte de neteja, un contracte de mínims amb un cost molt baix i molt poc de personal que no havia pogut mantenir correctament la neteja dels carrers del poble.

Recordem que l’any 2014, Bétera estava immers en un Pla d’Ajustament després que el Partit Popular arruïnara l’Ajuntament entre els anys 2003 i 2011. El PP havia de buscar solucions per a reduir le despeses municipals i sols se’ls ocorregué, traure un nou contracte fins al 2022 (vuit anys) on retallar en serveis municipals tan importants com la neteja viària. A Bétera de la nit al dia, passaren d’onze a cinc, les persones encarregades de netejar tot el nucli urbà i de quatre a tres les màquines agranadores per a tot el terme.

En l’actual contracte passem de 5 a 8 la gent de neteja dels carrers del nucli urbà, una millora necessària, però que encara queda molt lluny dels efectius que arribarem a tindre fa tres legislatures. Per a Compromís era el moment de ser generosos i creguem que, encara que s’ha millorat, s’hauria d’haver arribat almenys a les 11 persones de neteja de carrers que teníem designades al contracte d’abans del 2014.