Esta mesura s’ha pres perquè algunes empreses de jardineria no complixen amb el calendari de recollida de les restes vegetals.
L’única raó per la qual Bétera passarà a pagar el servei d’arreplegada de poda més car de la comarca és perquè hi ha un baix percentatge d’unifamiliars que no trauen les restes vegetals el dia que marca l’ordenança. Les empreses de jardineria que porten estos unifamiliars, trauen la brossa el dia de la setmana que treballen. La dipositen als nostres carrers sense tindre en compte que ells se l’han d’emportar a un lloc autoritzat ni si falten 2 o 6 dies perquè passe el camió a recollir-la.
Mentre tots els pobles de la nostra grandària tenen una sola arreplegada de brossa setmanal, sembla que a Bétera ja hi ha uns serveis i infraestructures immillorables i es poden destinar molts recursos a duplicar serveis innecessaris.
Des de Compromís per Bétera defensàvem la recollida porta a porta i també l’increment del servei al llarg de l’estiu per a garantir l’arreplegada una vegada a la setmana
Els veïns i veïnes de les urbanitzacions el que exigixen és que el servei funcione de manera eficient també els mesos d’estiu, sols calia garantir que el dia de recollida que marca l’ordenança passe sempre el camió. És a l’estiu quan es multiplica la poda i és cert que els darrers anys s’han vist situacions complicades als mesos estivals de muntons de brossa sense replegar als contenidors de totes i cadascuna de les urbanitzacions.
Una nova concessió d’Elia Verdevío als regidors de Mas Camarena i Torre en Conill que es pagarà molt cara.
La duplicitat de la brossa ha estat impulsada des de la regidoria de l’àrea de residus que està dirigida pel partit de Mas Camarena i Torre en Conill. Una concessió més del PP que empitjora un poc més la situació econòmica de les arques municipals. Ja es pot veure als pressupostos com hi ha més de 22 milions d’euros (90% del pressupost) en despeses compromeses, un fet insòlit que sols havia passat a Bétera quan el PP arruïnà l’Ajuntament l’any 2011, i que marcarà uns anys complicadíssims per a totes i tots.