Compromís per Bétera insistix en la necessitat de millorar el servei de Metro que afecta directament al nostre poble i a Nàquera i Serra. Amb esta finalitat, presenta una moció.

El mes d’octubre de 2008 la Gerent de FGV –Na Marisa Gracia- difongué públicament davant els mitjans de comunicació que milloraria la freqüència de trens fins a Bétera a finals de 2009. Per realitzar esta millora en les freqüències era necessari el desdoblament de la via a la parada de Psiquiàtric.

Vist que les obres no avançaven, des del Grup Parlamentari Compromís, el 16 de novembre de 2009, preguntàrem directament al Conseller Mario Flores quan començarien eixes obres. El Conseller Mario Flores contestà, el 21 de desembre, que les obres s’iniciarien durant el segon trimestre de 2010.

En diferents ocasions hem preguntat al regidor d’urbanisme de Bétera per l’execució de les obres, així com des del nostre Grup Parlamentari (Compromís) ho han fet a l’exconseller, i sempre rebem l’excusa de problemes tècnics. Ara hem preguntat a la nova Consellera Na Isabel Bonig, encara estem pendents de la resposta.

Compromís per Bétera ha parlat amb altres formacions polítiques de Nàquera i amb ciutadans de Serra que també estan disposats a exigir esta infraestructura tan important per a tots els veïns i veïnes de Nàquera, Serra i Bétera. Entre les tres poblacions els habitants censats som uns 30.000, però incloent els no censats podem superar els 45.000 habitants.

Des de Compromís per Bétera també demanem un augment de la freqüència de l’autobús de Serra-Nàquera que actualment sols arriba cada 60 minuts en hores punta, així com una millora de l’estació de Bétera i l’ampliació del pàrquing -que es troba en un estat lamentable i completament infrautilitzat-.

A estes iniciatives caldria afegir la proposta de Compromís, acceptada per tots els Grups Polítics de Bétera i ja sol·licitada a la Conselleria de Transports, de modificar el nom del baixador “Psiquiàtric” per “P.I. Horta Vella” i la millora d’este baixador per connectar-lo amb el Polígon Industrial de l’Horta Vella a uns 30 metres de distància.