circoCompromís per Bétera ha presentat esta setmana per registre d’entrada una moció perquè la Corporació s’opose a l´ús d’animals en els espectacles com el circ.

“Compromís vol que l’Ajuntament expresse el seu rebuig a l’exhibició d’animals salvatges en circs. I com a conseqüència, iniciar els procediments per declarar la prohibició d’espectacles amb animals salvatges i ordenar l’adaptació de les ordenances municipals per tal de no permetre’n l’entrada ni la instal·lació al terme de Bétera”, reclama Neus Sánchez, regidora de Compromís per Bétera.

Durant molts anys s’han instal·lat al terme de Bétera diferents circs amb presència d’animals salvatges. Els elefants, lleons, tigres, rinoceronts, zebres, ximpanzés, cocodrils, pitons, dromedaris, óssos, etcètera, són una llarga llista d’animals sotmesos i convertits en titelles per a l’entreteniment humà.

“El circ és un espectacle que disposa d’innombrables recursos humans propis sense necessitat de sotmetre al ridícul, maltractament o humiliació als animals. Així ho han entés nombrosos circs que amb el seu art i màgia entorn als pallassos, acròbates, malabaristes han aconseguit els majors èxits i la gran acceptació del públic”, explica Neus Sánchez.

El circ més prestigiós del món és el Cirque du Soleil, canadenc, que no utilitza animals en les seues exhibicions. El Gran Fele, companyia valenciana dedicada tradicionalment al circ, tampoc no usa animals en les seues exhibicions.

“L’administració -continua Neus- ha d’afavorir i potenciar les conductes cíviques i de respecte de la ciutadania cap al nostre entorn natural, i han d’inculcar els nostres fills els valors d’empatia i de respecte cap a les altres persones, ja que els circs només ajuden a què els més menuts vegen els animals com un simple objecte de diversió, als quals se’ls pot dominar i explotar”.