La portaveu de Compromís, Cristina Alemany, féu una sèrie de preguntes a la regidora de l’àrea d’agricultura relacionades directament amb la manca de precipitacions dels darrers mesos en el municipi i les possibles conseqüències sobre l’activitat econòmica, en el punt de precs i preguntes del ple ordinari de juny,

La primera de les qüestions fou si esta manca de precipitacions estat tenint repercucions directes en la producció de cítrics, activitat agrícola principal al poble. Al respecte, la regidora informà, que després de consultar a la comunitat de regants, esta ha afirmat que l’aigua està totalment garantida per al conreu. Això sí, la regidora no féu referència a si la falta de pluges ha tingut conseqüències en la producció de cítrics: com el calibre, danys en els arbres…

“Bétera té un terme extens, una part important del terme l’ocupen parcel·les agrícoles, però també és cert que bona part d’estes estan totalment abandonades. La falta de precipitacions, en la major part dels casos, augmenta el risc d’incendis. Els camps estan bruts i a més molt secs”, afirmà Alemany. En este cas la preguntà s’adreçà a saber si des de l’àrea s’havia pres alguna mesura extraordinària, ja que els incendis poden incidir directament en la producció d’un camp a ple rendiment, com també pot afectar a nuclis de població propers als camps perduts.

En este cas, quedà clar que des del consistori no s’ha pres cap tipus de mesura extraordinària, això sí, l’ajuntament està totalment coordinat amb el 112, Telèfon d’Emergències i que les cremes de rastolls estan suspeses fins a principis de setembre a menys de 500 metros de massa forestal.

La tercera pregunta girà al voltant de la carrasca monumental que hi ha al terme. En este cas, la situació en què es troba l’arbre, catalogat i protegit per la Conselleria de Territori i Habitatge, és prou delicada, ja que efectivament el llarg període de manca de precipitacions a Bétera està afectant de manera molt negativa al desenvolupament de l’arbre. Així, la Conselleria ha remés un informe per marcar la necessitat d’un aclariment de l’arbre i, també, la instal·lació d’un sistema de degoteig que abastisca la carrasca d’aigua en situacions expecionals com l’actual i evitar la seua mort.