L’Ajuntament signà un conveni amb el Quarter de l’OTAN ubicat a Bétera el passat 27 d’octubre amb la finalitat d‘acostar a la ciutadania les instal·lacions i les tasques que realitza este exèrcit. Així, s’inclouen xarrades, conferències i visites d’associacions culturals del poble, però també dels centres educatius.

“Està clar que les associacions culturals, en la majoria de casos, les conformen adults, però el tema dels centres educatius és el punt més delicat d’este tema per a Compromís. Perquè els destinataris d’estes activitats, poc lúdiques i educatives, són els xiquets i les xiquetes de la població”, explica Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.

Ja que la signatura d’este conveni afecta majoritàriament l’àmbit educatiu, Compromís preguntà en el plenari de novembre si prèviament a la signatura del conveni s’havia traslladat la informació a totes les associacions de pares i mares de Bétera, a tots els consells escolars de cada centre de la localitat, si s’havia informat al Consell Escolar Municipal de la proposta i, per últim, si la signatura d’este conveni tenia el vist-i-plau de la Conselleria d’Educació.

La regidora d’Educació i Cultura afirmà que únicament s’havia donat trasllat de la informació als directors dels centres, que estos serien, en tot cas, qui haurien de traslladat a la resta de la comunitat educativa esta decisió, perquè els centres tenen autonomia pròpia per a decidir sobre les activitats extraescolars que es programen durant el curs escolar i que l’Ajuntament sols havia fet d’intermediari.

“Com pot dir la regidora que respecta l’autonomia dels centres, si després són ells qui presenten estes activitats, pocs lúdiques i educatives, als centres perquè estos les oferten com a activitats educatives? Resulta poc creïble la seua imparcialitat i, sobretot, si pensem que no s’ha tingut en consideració l’opinió de molts pares i mares que segurament veuran ferida la seua sensibilitat amb la visita a les instal·lacions d’un exèrcit que realitza actuacions en molts casos qüestionables”, denuncia Cristina Alemany.