El Grup Municipal Compromís per Bétera presenta esta proposta al ple ordinari de maig per tal que el Govern de l’estat prioritze àrees com educació, sanitat, dependencia i pensions, sobre la partida destinada al Pla Especial d’Armament.
Enric Álvarez, portaveu del Grup Municipal Compromís per Bétera, recorda que les xifres dels pressuposts per al 2017 foren escandaloses, ja que “es destinaren 18.776 milions d’euros a despesa militar, dos mil milions d’euros més que en 2016”.
Estes xifres es recullen a l’informe emés pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau (es pot consultar a http://www.centredelas.org/images/INFORMES_i_altres_PDF/informe34_cast_DEF.pdf) i determinen que la Despesa Militar total actual és igual que la suma del que l’Estat dedica a Foment del Treball (5.499 milions), Infraestructures (5.392 milions), Sanitat (4.093 milions), Educació (2.525) i Cultura (801 milions).
Amb la nostra proposta pretenem que el Govern de l’Estat pose definitivament la prioritat en altres àrees de vital importància per a la ciutadania en general (educació, sanitat, dependència…) i, sobretot, el més important és que este Govern pose el punt de mira en polítiques de la Pau i el desarmament.