El conjunt de mesures que conté el document suma quasi 1.200.000 € destinats a pal·liar les conseqüències de la COVID19 en el teixit comercial i empresarial de Bétera.

Ara és el moment de treballar perquè ningú quede enrere, posar-se al costat de les empreses, dels comerços i de les persones. Des de Compromís, tenim la voluntat de consensuar i arribar a acords i per això hem presentat estes propostes de reactivació per al seu estudi per part de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) i de la Mesa d’Agents Econòmics i Socials”, afirma Joano Baudés regidor de Compromís per Bétera.

En eixe sentit i sense tenir encara clar de quants diners podrà disposar el Consistori de Bétera, per fer front a la pandèmia, hem presentat un document complet amb ajudes que Compromís entén necessàries.

“El primer que caldria saber és de quants diners compta l’Ajuntament de Bétera per a poder ajudar el sector econòmic del poble, fet que sols depén de l’actual equip de govern”, indica Joano Baudés. “A més, estem convençuts que es presentaran altres mesures per part de la resta d’entitats de la Mesa que també hauran de ser analitzades per l’ADL, els Serveis Jurídics i la Intervenció. Per exemple, alguns com l’Associació de Comerciants, ja les han presentades fa mesos, molt abans de convocar la Mesa del passat 3 de juny”.

Entre les mesures proposades destaquen les ajudes directes al comerç, als autònoms i a les empreses afectades per la COVID19, que no caldria justificar, amb la finalitat de donar liquiditat a estos sectors per a pagar factures pendents.

Per una altra banda, les ajudes, en este cas a justificar, a autònoms i a empreses per al pagament de despeses com: el lloguer de locals, la digitalització del negoci, formació, comerç electrònic, webs,… També inclouria les nòmines, les assegurances socials i els justificants de pagaments a  treballadors autònoms. Així com campanyes de màrqueting i publicitat, i despeses en subministraments.

“Ens han traslladat que actualment no disposem d’informes positius dels departaments tècnics/jurídics per a portar endavant estes dos mesures d’ajudes directes. Sembla que es podria incòrrer en competències impròpies o en posibles duplicitats. Però altres pobles i ciutats sí estan atorgant-les i des de Compromís pensem que cal aprofundir en si podem fer-ho com ho estan fent en altres localitats o amb quins condicionants”, afig Joano Baudés.

Compromís ha presentat unes altres mesures, com és la creació d’uns abonaments de compra subvencionats fins un 50% per l’Ajuntament per ajudar a les persones empadronades en el municipi. “Una campanya enfocada al comerç local que permetria donar a conèixer la totalitat dels comerços de la localitat, també en les urbanitzacions. Així com un l’augment de les vendes i, per tant, dels ingressos”, afirma Baudés.

Així mateix es proposa el pagament de les despeses per la neteja dels locals per a reiniciar l’activitat i la despesa per augmentar totes les mesures de protecció necessàries en les diferents activitats.

La formació i organització de cursos i xarrades proposades pels comerços i les empreses de Bétera, també té un espai a les propostes presentades per Compromís.

Destaca la creació d’abonaments d’ajuda a la natalitat per 600 € destinats als veïns i veïnes nascuts des de primers de 2020 i que pretén enfortir les vendes en tots aquells comerços enfocats al segment infantil (botigues de roba, sabateríes, farmàcies,…). A estos abonaments se sumaria un dossier on apareguera la relació d’associacions, clubs, empreses, escoles i acadèmies del municipi en què presentarien el ventall d’activitats i serveis que oferten a este sector poblacional.

El document també incidix en la creació d’una plataforma de comerç en línia i de la potenciació del servei a domicili. 

 “Seria imprescindible que en estos moments es reforçarà l’Agència de Desenvolupament Local amb un tècnic a temps complet i la contractació d’un administratiu”, conclou Joano Baudés.

DESCARREGA EL DOCUMENT ACI