Bétera és el municipi més gran de la comarca i el que més mancança té d’instal·lacions esportives.

Compromís per Bétera ha presentat per al ple ordinari de març una proposició perquè des de l’Ajuntament s’inicien tots els tràmits necessaris per ampliar els terrenys i les instal·laciones destinades a la pràctica esportiva.

Bétera és el poble amb més població de Camp de Túria, supera els 25.400 habitants, per contra, sols s’ha incrementat en uns 7.000 m² de superfície esportiva des que érem 8.000 habitants. En l’actualitat comptem aproximadament amb 39.900 m², fet que es manifesta en unes instal·lacions sobreexplotades on cal utilitzar, fins i tot, el restaurant del Poliesportiu per a poder oferir espais necessaris als veïns i veïnes de la localitat.

A Bétera no tenim cap possibilitat dampliar el Poliesportiu actual ja que es troba envoltat dhabitatges i del Barranc de Carraixet, per tant, cal buscar una altra zona estratègica, ben connectada i que compte amb metres quadrats suficients per a poder a més del doble la superfície dotacional esportiva en la que compten a hores dara”, explica Cristina Alemany, portaveu del grup municipal i continua: “Des de Compromís creiem que la zona més interessant seria la ubicada entre el nucli urbà i la urbanització Camí Paterna al polígon 91, classificada al PGOU com a sòl no urbanitzable comú, per a què la gent se situa, seria la parcel·la on antigament estava la vaqueria de Morla”, matisa Alemany.

El primer que sol·licitem és que l’àrea dUrbanisme indique si esta proposta és viable tècnicament. Una vegada vista la viabilitat, que sinicien tots els tràmits corresponents per a requalificar els terrenys; a continuació, que els tècnics dUrbanisme i de l’àrea dHisenda, valoren els costos que suposarà esta requalificació i si es podrà sufragar amb el Patrimoni Municipal de Sòl (PMS). A més, este expedient haurà de qualificar-se com a prioritari”, conclou Alemany.