L’equip de govern de l’ajuntament de Bétera (PP, UPIB i Mas Camarena) ha votat en contra d’una moció de Compromís contrària a la construccio d’un nou by-pass pel terme de Bétera. Es dóna la curiosa circumstància que el PP és el partit que ha promogut mocions en contra en altres ajuntaments com el de Paterna, on tots els grups s’han unit tot oposant-se a ‘esta faraònica, obsoleta i innecessària obra.

El projecte, presentat al 2014, és per a Compromís “un projecte obsolet i fonamentat en dades no actualitzades i en cartografia que no reflecteix l’estat actual del territori, la qual cosa resta tota la credibilitat als arguments tècnics esgrimits pel Ministeri per a justificar la necessitat de l’ampliació del by-pass”.

El passat mes de març la Delegada de Govern va presentar als mitjans de comunicació un nou estudi informatiu sobre la circumval·lació exterior de València. En aquest estudi, denominat eufemísticament  “Millores funcionals i de seguretat vial i mesures d’integració ambiental de l’autovia A7” apareix grafiada una nova ampliació que seria paral·lela a l’actual by-pass que travessa el terme de Bétera aproximadament entre la intersecció de la CV-32 i el pont sobre el barranc de Carraixet”.

En la moció es defensava el següent: “L’ampliació del by-pass actual, afegint sis carrils al pas per Bétera, suposa una aposta del Ministeri per continuar afavorint el transport de mercaderies per carretera, insistint en un model de transport insostenible. Una aposta incompresible tant pels impactes ambientals associats al trànsit per carretera (consum de combustibles fòsils i contaminació atmosfèrica) com per la contradicció d’aquest model de transport amb els compromisos per la reducció d’emissions contaminants i la lluita contra el canvi climàtic. L’impacte sobre les persones i el medi ambient ha estat posat de manifest en aquest consistori en les passades legislatures amb peticions infructuoses de pantalles acústiques al Ministeri de Foment en bona part del trajecte que afecta als nuclis de població beterans de La Lloma del Calderer, Vall de Flors, el Císcar i i Camí i això va ser ja quan hi havia sols 4 carrils en total”.

El portaveu del PP dóna suport així a la construcció d’un nou by-pass encara que afirmà tímidament que instarà que no s’impactara sobre la vida dels veïns, com si fóra possible.